Weekly Hangout: Kredietunies

Uitzending met Jan Kamminga en Hendrik-Jan Oskamp
Begin oktober werd de Kredietunie Midden-Nederland opgericht. Dit is een nieuwe vorm van financiering voor ondernemers. We spreken met Hendrik-Jan Oskamp, voorzitter van het bestuur van de nieuwe kredietunie en Jan Kamminga van de Vereniging van Samenwerkende Kredietunies en Kredietcoöperaties.
De Kredietunie Midden-Nederland faciliteert mkb-ondernemingen in de provincie Utrecht, en de regio’s Eemland, Amersfoort en de Vechtstreek. Het is de bedoeling dat ondernemers elkaar van krediet en kennis gaan voorzien. De eerste kredieten moeten begin 2014 worden verstrekt.
 

Kredietunie

In een kredietunie zorgt een groep voor haar eigen financiering. Meestal worden de kredietunies binnen een beroepsgroep of regio gevormd. Ondernemers met investeringsruimte geven leningen aan anderen binnen de unie. Omdat de ondernemers elkaar kennen en kunnen helpen, is dit een redelijk veilige investering. Daarmee vormt een kredietunie een alternatief voor bancaire financiering. 
 
De verbinding met Hendrik-Jan Oskamp viel weg. Wij nemen donderdag een nieuw gesprek met hem op.
 
 

Vraag niet beantwoord of nog een vraag?

MKB Servicedesk helpt je graag verder!

Dossiers

Oud-bankiers zetten kredietunie op

Nieuwe bank voor het mkb
Vijf voormalige bankiers gaan terug naar basis. Ze richten een nieuw soort boerenleenbank op voor het klein bedrijf: de kredietunie. Ben je ondernemer...

Alternatieve financiering: mkb-beurs gelanceerd

Enternext speciaal voor kleine en middelgrote bedrijven
NYSE Euronext heeft woensdag EnterNext gelanceerd, een effectenbeurs voor het Nederlandse midden- en kleinbedrijf. Financiering door aandelenuitgifte...

Praat met ons mee op

Van Spaendonck Groep B.V
Postadres
Postbus 90154
5000 LG . Tilburg

Bezoekadres:
Reitseplein 1
5037 AA . Tilburg
Tel: 088 652 00 50

Toegevoegd

U kunt verder winkelen of de bestelling afronden.

Afronden
MKB Servicedesk maakt gebruik van cookies
/7158/cookieverklaring-mkb-servicedesk.htm
 Meer informatie
 Melding sluiten