Financiële dienstverleners lopen voor met Big Data

Meer inzicht door digitale informatie

12 juni 2017

Financiële dienstverleners in Europa lopen voor op de concurrentie als het gaat om digitalisering van bedrijfskritische documenten en het gebruik van digitale informatie (Big Data) om hun bedrijf te sturen.

Digitalisering van je bedrijf

Eerste hulp bij Digitaliseren

Whitepaper Customer Relationship Management (CRM)

Dat blijkt uit onderzoek van Ricoh, uitgevoerd door Coleman Parkes Research.

Financiële sector loopt voor

De helft van de ondervraagde leidinggevenden van financiële organisaties (49 procent) gaf aan dat in hun bedrijf nu minder dan tien procent van de bedrijfskritische gegevens alleen in gedrukte vorm is opgeslagen, tegenover 37 procent in het onderwijs, 39 procent in de gezondheidszorg en 41 procent bij de overheid.

Kennis om crisis te voorkomen

De ontwikkeling om meer informatie te digitaliseren wordt gestimuleerd door het besef dat belangrijke informatie die alleen op papier staat gebruikt kan worden om gefundeerde beslissingen te nemen. 86 procent van de ondervraagde leidinggevenden bij financiële organisaties denkt dat ze beter het hoofd hadden kunnen bieden aan de huidige economische situatie als ze toegang hadden gehad tot historische gegevens over de vorige crisis.

De digitalisering van bedrijfskritische documenten heeft ook aanzienlijke positieve gevolgen voor de operationele kosten. Meer dan een derde (35 procent) van de organisaties in de financiële dienstverlening meldde dat de kosten voor de opslag van fysieke documenten was teruggebracht tot minder dan vijf procent van de omzet.

Bedrijfsinzicht

Mark Boelhouwer, CEO van Ricoh Nederland: "De focus op optimalisering van bedrijfskritische documentprocessen zal waardevolle bedrijfsinzichten en managementinformatie opleveren waardoor het financiële- en risicobeheer beter kunnen worden ondersteund. Als dit effectief wordt geïntegreerd met alle andere gegevens in het bedrijf, kunnen de trends en inzichten die worden verkregen uit historische gegevens helpen bij het nemen van belangrijke beslissingen over zaken als prognoses en investeringen."

Auteur

Raphael Klees