MKB Crowdfunding

Starters desk

Wat is er zo interessant aan de 'crowd'?

MKBlog Claartje Vogel | Crowdsourcingweek

Met crowdsourcing kun je jouw bedrijf én de wereld verbeteren. Je kunt 'de crowd' op heel veel manieren gebruiken, maar zorg wel dat je weet wat je doet. Er zijn namelijk ook veel valkuilen. Crowd Expedition-redacteur Claartje Vogel heeft samen met de rest van het team tips en adviezen voor je verzameld op Crowdsourcingweek in Brussel.

03 maart 2020

Crowd Expedition ontvangt 25.000 euro van Stichting DOEN

Investeerders zijn enthousiast over onderzoek naar deeleconomie

Stichting DOEN, het fonds van de goededoelenloterijen, steunt Crowd Expedition met een subsidie van 25.000 euro. Dit bedrag komt bovenop het geld van de succesvolle crowdfundingactie, waarmee het expeditieteam vorige maand 20.000 euro ophaalde.

03 maart 2020

Veel Nederlanders bereid tot crowdfunding

Financieringsvorm draagt bij aan herstel vertrouwen

Ongeveer de helft van de Nederlanders heeft inmiddels gehoord van crowdfunding en is hier positief over. Van hen vindt een grote groep dat crowdfunding bijdraagt aan het herstel van vertrouwen in de economie en dat de overheid deze vorm van financiering zou moeten stimuleren. Dat blijkt uit onderzoek van adviesbureau Douw en Koren onder ruim 1.100 respondenten.

20 februari 2020

Crowdfunding een succes dankzij sociale karakter

Resultaten Nationaal Crowdfunding Onderzoek 2013

Nederlanders zien crowdfunding als middel om samen initiatieven mogelijk te maken. Dat is de belangrijkste conclusie van het eerste Nationaal Crowdfunding Onderzoek, dat gepresenteerd werd op het hoofdkantoor van de Rabobank in Utrecht. Het Nationaal Crowdfunding Onderzoek (NCO) geeft inzicht in de perceptie en motivaties van crowdfunding donateurs en investeerders.

20 februari 2020

Wat is crowdfunding?

Wie kiest hiervoor en wat levert het op?

Je hoort steeds meer ondernemers die het toepassen, maar tegelijkertijd is er nog een hoop onbekend over dit verschijnsel: crowdfunding. Daarom antwoord op de vraag: wat is crowdfunding?

05 november 2019

Enviu vindt investeerders voor start-ups via MKB Crowdfunding

'De wereld is klaar voor ons'

Bij de oprichting in 2002 was de wereld duidelijk nog niet klaar voor het bedrijf van Stef van Dongen. Goede doelen vonden Enviu te commercieel, de bedrijfswereld vond het bedrijf te soft.

06 september 2017

Start Crowdfunding!

Gratis voorlichting tijdens Nationale Crowdfunding Week

Crowdfunding is de snelst groeiende vorm van financieren en investeren in Nederland. Als de huidige groei doorzet, wordt in 2015 op deze manier al meer dan 100 miljoen euro aan bedrijfsfinanciering vergaard. Wil je ook aan de slag met crowdfunding of er gewoon meer over weten? Kom naar een van de voorlichtingsbijeenkomsten!

06 september 2017

Crowd Expedition van start met team topexperts

Hoe kan de deeleconomie een duurzaam model worden?

Crowd Expedition ging donderdag 1 mei van start. Samen met 15 partners en 30 internationale experts gaat expeditieleider Martijn Arets op zoek naar de werkelijke toegevoegde waarde en potentieel van de deeleconomie, crowdfunding, social business, crowdsourcing en co-creatie.

06 september 2017

Sociaal ondernemen als drijfveer

Netty en Nanny zoeken financiering via MKB Crowdfunding

Een kledinglijn opzetten voor en door rolstoelers. Dat is wat Netty en Nanny samen willen bereiken. Zodra ze de financiering via MKB Crowdfunding voor elkaar hebben, willen ze met een tehuizen in Nederland bezoeken.

13 januari 2017

Kidswatcher blijkt ongekend crowdfundingsucces

Winnaar The Next Entrepeneur haalt startkapitaal op

Erik Recter won met zijn bedrijf Watcher Enterprises op 26 november The Next Extrepeneur. Dat hij met zijn Kidswatcher een goed idee heeft, blijkt wel uit het feit dat hij in twee dagen 180.000 euro ophaalde op crowdfundingplatform Symbid voor zijn bedrijf.

13 januari 2017

Wat kan de deeleconomie voor jou betekenen?

Kansen en bedreigingen van de Collaborative Economy

Crowdfunding, crowdsourcing, de deeleconomie, co-creatie: hippe trends, maar wat betekenen ze voor de toekomst? Het project Crowd Expedition onderzoekt hoe ondernemers de oude en nieuwe economie kunnen combineren tot een duurzaam model.

13 januari 2017

Crowdfunding bezig met opmars in Nederland

Column | Waarom toezicht van de AFM en DNB een goede zaak is

Crowdfunding, een wereldwijd steeds populairder wordend fenomeen krijgt steeds meer voet aan de grond in Europa. De Nederlandse markt blijft hierbij niet achter!

10 oktober 2016

Crowdfunding: deel je bedrijf

Fragment uit webinar 'Financiering: op zoek naar geld'

Crowdfunding is voor steeds meer bedrijven een relevante financieringsvorm. Maar is jouw bedrijf geschikt voor crowdfunding? In het webinar Financiering legt ondernemer Rik Vegter uit waarom crowdfunding bij hem past.

14 november 2014

'Crowdfunding is trending topic onder MKB'ers'

Veel interesse voor nieuwe financieringsvorm

Woensdag 20 juni 2012 organiseerde Kennispoort samen met MKB-Nederland en Rabobank de bijeenkomst 'Crowdfunding, dé alternatieve financieringsvorm voor startende en groeiende mkb-ers'. Het bleek een 'hot' topic.

27 september 2013

'Ik blijf vertrouwen houden in mijn idee'

Ferrie Lehman voert pas weer acquisitie als de financiering rond is

Al vier jaar is hij bezig met zijn onderneming Rubicom Narrowcasting Network. Iedereen is hartstikke enthousiast over het product van Ferrie Lehman, maar met de financiering wil het maar niet lukken.

15 augustus 2013

Hangout over Nationaal Crowdfunding Onderzoek

Tips voor een succesvolle crowdfunding campagne

Crowdfunding is een succes dankzij het sociale karakter van deze financieringsvorm. Dat blijkt uit het eerste Nationaal Crowdfunding Onderzoek. Mede-initiatiefnemer en CEO van Webclusive Ronald Kleverlaan licht de resultaten toe in een hangout.

28 juni 2013

MKB Crowdfunding "een ware revolutie"

Donderdag 14 april 2011 werd het nieuwe platform MKBCrowdfunding.nl feestelijk gelanceerd op de Week van de Ondernemer. Bekijk de reportage.

21 januari 2013

MKB Servicedesk en Symbid lanceren MKBCrowdfunding.nl

Een nieuw alternatief voor start- of groeikapitaal

MKB Servicedesk lanceert vandaag, in samenwerking met Symbid, op De Week van de Ondernemer een nieuw alternatief voor mkb’ers om start- of groeikapitaal op te halen: MKBCrowdfunding.nl.

10 augustus 2012

Getoond 1 tot en met 18 van 19 totaal, er zijn meerdere pagina's