Neelie Kroes: 'Meer investeren in snel internet'

EU moet massaal aan het breedbandinternet volgens Eurocommissaris

13 februari 2013

In de Europese Unie moet meer en sneller worden geïnvesteerd in zeer snel internet: breedband, zo vindt Eurocommissaris Neelie Kroes. Haar voorstel: Maak de aanleg van glasvezelnetwerken aantrekkelijker voor investeerders.

Whitepaper Hoe bedien ik mijn klanten online?

Europees Commissaris Neelie Kroes presenteerde haar plannen voor de tweede helft van de Digitale Agenda. Ze wil voorkomen dat de EU in vergelijking met bijvoorbeeld China een enorme achterstand oploopt op het gebied van internet. China legt veel glasvezelnetwerken aan, die meer aankunnen dan de oude koperdraden. De Europese Unie mag hier volgens Eurocommissaris Kroes een voorbeeld aan nemen.

Wettelijke zekerheden

In haar plannen beschrijft Neelie Kroes: "Om investeerders over de streep te trekken, wil Brussel investeerders wettelijke zekerheden bieden. Een krachtige Europese digitale sector is vitaal voor Europa." 

Voordeel snel internet

De glasvezelnetwerken waar Kroes voorstander van is, leveren internet met een snelheid die al snel vijf keer groter is dan die van ADSL. Een snelle internetverbinding geeft je verschillende kansen als ondernemer: je kunt je klanten een snelle WiFi-internetverbinding aanbieden, jij en je werknemers kunnen productiever werken en je kunt sneller up- en downloaden.

Bronnen:

NUzakelijk

AD