Het financiële deel van je ondernemingsplan: hoe zet je dat in elkaar?

Hangout The Next Entrepreneur deel 3: je financiën op orde

07 juni 2013

Je hebt je voorbereid, goed rondgekeken in de markt en gespard met vrienden en ondernemers. Je bent eruit: je gaat een bedrijf starten, nu het geld nog. Hoe maak je een goed financieel plan en zorg je dat je het geld bij elkaar krijgt? Daarover praten starterscoach Peter ter Beek en ondernemer Erik Nicolai in de Weekly Hangout.

'Mijn financiële plan' is het derde thema van starterstraject The Next Entrepreneur van de Rabobank en MKB-Nederland. Elke maand trappen we het maandthema af met een hangout. Dit keer te gast zijn starterscoach Peter ter Beek en ondernemer Erik Nicolai, die hun ervaringen en adviezen over 'mijn financiële plan' zullen delen.

Peter ter Beek

Peter ter Beek is een van de twee oprichters van LIFT OFF en begeleidt startende ondernemers. Hij helpt starters met financiële begrotingen, plannen maken en prognoses maken. Hij deelt in de hangout zijn tips en adviezen.

Erik Nicolai

Erik Nicolai stond in 2012 in de finale van The Next Entrepreneur. Met zijn bedrijf New Day at Work levert hij betaalbare, gebruiksvriendelijke, op maat gemaakte software. Bij de start van zijn bedrijf hoopte hij dat investeerders hem verder konden helpen. "De gesprekken met investeerders hebben ons veel opgeleverd, maar geen geld," blikt hij terug. Nicolai vertelt in de hangout over zijn gesprekken met investeerders, over zijn weg naar financiering en over financiering van groei.