Geld voor ondernemerslessen op scholen

Jong Ondernemen krijgt 900.000 euro

22 oktober 2013

Om kinderen bekend te maken met ondernemerschap, heeft het ministerie van Economische Zaken 900.000 euro toegekend aan de stichting Jong Ondernemen. Jong Ondernemen is partner van MKB Servicedesk en wil alle scholieren, van basisschool tot universiteit, bereiken.

Starten? Eerste stappen naar een eigen onderneming

Dat Jong Ondernemen 900.000 euro krijgt, werd maandag bekendgemaakt op een bijeenkomst voor ondernemers die met hun bedrijf willen doorgroeien. "Met ondernemerschap kun je niet vroeg genoeg beginnen. En voor een sterke economie hebben we ambitieuze ondernemers nodig", zei minister Henk Kamp van Economische Zaken tijdens de bijeenkomst. 

Een voorwaarde voor de subsidie is wel dat het bedrijfsleven minimaal evenveel bijdraagt. Met de negen ton kan Jong Ondernemen drie schooljaren vooruit.

Passie

De stichting wil in 2017 hebben bereikt dat alle scholieren, van basisschool tot universiteit, in aanraking zijn gekomen met ondernemerschap en vindt daarin een partner in MKB Servicedesk. Met de MKBuzz gaat MKB Servicedesk langs scholen om de passie voor ondernemerschap te verspreiden.

Maandagavond 10 juni is de finale van het studentenbedrijf van het jaar, georganiseerd door Jong Ondernemen. Vijf hbo- en vijf mbo-teams hebben een bedrijf opgericht en strijden om de titel studentenbedrijf van het jaar. Houd deze website in de gaten om te weten welk bedrijf wint!

Auteur

Marlou Visser