Kidswatcher blijkt ongekend crowdfundingsucces

Winnaar The Next Entrepeneur haalt startkapitaal op

13 januari 2017

Erik Recter won met zijn bedrijf Watcher Enterprises op 26 november The Next Extrepeneur. Dat hij met zijn Kidswatcher een goed idee heeft, blijkt wel uit het feit dat hij in twee dagen 180.000 euro ophaalde op crowdfundingplatform Symbid voor zijn bedrijf.

In dit artikel

Nog nooit heeft een bedrijf via Symbid zo snel een benodigd bedrag kunnen ophalen. In totaal hebben 33 investeerders samen 180.000 euro in het plan gestoken.

Watcherenterprises doet ook mee aan de Startupbootcamp. Dit programma heeft berekend dat het bedrijf in maart 2014 minimaal 2,5 miljoen euro waard is. Het product bestaat uit twee delen: een horloge voor kinderen en een app voor ouders, waarmee zij het horloge kunnen lokaliseren. Hiervoor betalen zij maandelijks een bedrag. 

Prototype

Met het crowdfundinggeld kan Recter het horloge verder ontwikkelen en de voorproductie op gang brengen. 

Recter streeft ernaar in januari 50 testhorloges aan kinderen in diverse landen te kunnen uitdelen zodat hij de techniek kan testen en verbeteren. De parentapp komt deze week al online. Hiermee kunnen ouders hun kinderen ook lokaliseren, maar dan via een appje op hun eigen smartphone.

Recter: "Vanaf 11 of 12 jaar krijgen kinderen vaak al een smartphone, dus hen kun je al vinden. Jongere kinderen raken hun telefoon vaak kwijt, dus voor hen ontwikkelen we het horloge." De Kidswatcher ligt naar verwachting volgend jaar in de winkel. 

Nichtje

Recter kwam op het idee voor zijn bedrijf toen hij tijdens een wintersportvakantie zijn zevenjarige nichtje Nikki kwijtraakte. Het meisje bleek ongedeerd, maar het idee om je kind met moderne technologie te kunnen volgen was geboren.

De startende ondernemer won met het plan ook The Next Entrepeneur, de starterswedstrijd van Rabobank en MKB-Nederland. Hier won hij 13.013 euro. 

Auteur

Marlou Visser