Ontwerp zonder titel (5).png

Financieringsmonitor 2019

Minder bedrijven hebben externe financiering nodig
Slechts één op de vijf mkb’ers had in de periode van juli 2018 tot juli 2019 behoefte aan een lening, volgens de Financieringsmonitor van het CBS. Eén jaar eerder ging het nog om 24% van de mkb’ers. Een ruime meerderheid van de bedrijven die een externe financiering aanvraagt krijgt het ook toegekend.
Ontwerp zonder titel (3).png

Wat is de GO-regeling en hoe vraag je die aan?

Alles over de Garantie Ondernemingsfinanciering
Heb je een middelgroot tot groot bedrijf en ben je op zoek naar krediet? Dan is de Garantie Ondernemingsfinanciering (GO-regeling) misschien wel iets voor jou. Vanwege corona wordt deze regeling tijdelijk verruimd, je kunt dus meer lenen.
asian-team-outsource-developer-looking-screen-programming-code-working-with-laptop-computer-software_t20_nRw184 (1) (1).jpg

Administratie opzetten als zzp’er: met administratie software of Excel?

Over het algemeen zijn er voor zzp’ers grofweg 2 manieren om je administratie op te zetten en bij te houden: in Excel of met specifieke administratie software. Het verschilt per zzp’er welke manier van administreren het beste bij hem of haar past. Maar welke manier past het beste bij jou? In dit artikel lees je waarom het belangrijk is om de administratie als zzp’er goed bij te houden en wat de voor- en nadelen van Excel en administratie programma’s zijn.
bbz oudere zelfstandigen mkb.jpg

Wat houdt de Bbz voor oudere zelfstandigen met een niet-levensvatbaar bedrijf in?

En wanneer kun je er beroep op doen?
Zelfstandigen van 60+ met tijdelijke financiële problemen kunnen een beroep doen op het Besluit bijstandverlening zelfstandigen (Bbz). Op deze manier kunnen ze het voortbestaan van hun bedrijf redden. Maar wat als het bedrijf niet levensvatbaar is? Bestaat er dan ook recht op de uitkering?
bedrijfsovernamefonds voor startende boeren en tuinders mkb.jpg

Wat is het bedrijfsovernamefonds voor startende boeren en tuinders?

En welk financieel voordeel biedt het jou?
Er is een belangrijke wijziging in de financieringsmogelijkheden voor startende boeren en tuinders per 2020. Hiermee wil de rijksoverheid - onder de landbouwsubsidie bedrijfsovernamefonds - starters helpen met een duurzame onderneming afgestemd op de toekomst.
financiering voor startups mkb.jpg

Financiering voor innovatieve start-ups

Wat zijn de mogelijkheden?
Je hebt een fantastisch en innovatief idee en je wilt dit verder onderzoeken en ontwikkelen. Het ontbreekt je alleen aan kapitaal om dit te doen. Welke financieringsmogelijkheden biedt de overheid jou als start-up? En zijn er subsidies om een nieuw bedrijf te beginnen?
lening.jpg

Van kleine tot grote leningen: wat is er mogelijk?

De zakelijke lening
Als je een eigen bedrijf hebt, wil je daarmee vooruitgang boeken. Mogelijk wil je een nieuwe bedrijfsauto aanschaffen of wil je noodzakelijke investeringen doen om gestelde doelstellingen te behalen. In dit artikel gaan we in op de verschillende mogelijkheden van zakelijke leningen.
MKB-Olivery.jpg

Hoe je duurzaam ondernemen en abonnementisering combineert

Olivery: nooit meer zonder olijfolie
Ondernemers zijn altijd bezig en barsten van de nieuwe ideeën. Hoe kunnen we ons product nog beter of toegankelijker maken voor onze klanten? Start-up Olivery maakte hun olijfolie smart…
Untitled design (36).jpg

Startup en 100 miljard euro nodig? StartupFest Europe staat voor de deur

Investeerders op zoek naar briljante ideeën
Ben jij een startup en wil je geïnspireerd worden? Dan kun je niet om StartupFest Europe heen; een van de grootste startupevenementen van Europa.
shutterstock_188940020.jpg

Waarom leningcrowdfunding zo populair is

Interview met Remko Jansen
Het fenomeen crowdfunding begon als kneuterige online collectebus, maar tegenwoordig heeft het steeds vaker de vorm van een lening zoals die vroeger werd verstrekt door de bank. Remko Jansen heeft bij Knab een crowdfundplatform geïntegreerd in de dienstverlening. Knab is de eerste bank om dit te realiseren. “We krijgen soms financieringsaanvragen van klanten die het geld niet eens direct nodig hebben”, aldus Remko.
Getoond 1 tot 10 van 162. Er zijn meerdere pagina's.

Actueel in Financiering

 

Praat met ons mee op

Van Spaendonck Groep B.V
Postadres
Postbus 90154
5000 LG . Tilburg

Bezoekadres:
Reitseplein 1
5037 AA . Tilburg
Tel: 088 652 00 50

Toegevoegd

U kunt verder winkelen of de bestelling afronden.

Afronden
MKB Servicedesk maakt gebruik van cookies
/7158/cookieverklaring-mkb-servicedesk.htm
 Meer informatie
 Melding sluiten