Marketing desk

Praktische informatie over marketing en communicatie

Zonder klanten geen business, maar hoe vind je die klanten? Via verschillende vormen van marketing. Je leest er alles over in de marketingdesk.

Behaal meer succes met SEA

Partnercontent: Optimaal AdWords inzetten

Nog even een boost aan je online business geven? Hier 3 tips om in februari het maximale uit je AdWords-campagne te halen.

18 april 2018

25000 volgers op Twitter!

Volg ons op social media

Wist je dat we ook op Twitter actief zijn? Inmiddels hebben we de grens van 25000 volgers overschreden. Reden voor een klein feestje!

18 april 2018

Social Media… Ja, maar wat zet ik erop?

Column Gert-Jan van de Sanden | De Boodschappenjongens

Zoals ik in eerdere columns al eens verkondigd heb, ben ik een fanatiek social media gebruiker. Als communicatie-boodschappenman moet je wel bijblijven.

18 april 2018

Wat je van Rutte kunt leren over social media

Leer van de politiek op social media tijdens de verkiezingen

Je kunt in deze tijden van verkiezingen je tv niet aanzetten zonder overspoeld te worden door campagne voerende politici. Of ze nu bij een praatprogramma aanschuiven of intensief debatteren, je kunt niet om ze heen.

18 april 2018

Gebruiken politieke partijen Big Data?

Big data tijdens de verkiezingen

Big Data, bijna iedere ondernemer die online onderneemt heeft er wel eens van gehoord. Het houdt in dat er via verschillende bronnen informatie wordt verzameld over wat iemand zoal doet op internet. Handig voor ondernemers, maar wat als de politiek dezelfde methode toepast?

18 april 2018

Profiteer van Koningsdag

Hoe maak jij Koningsdag ondernemender? | Bekijk de video

In Z in Zaken vertelt Willem Overbosch over hoe je als ondernemer óók bezig kan zijn met Koningsdag.

18 april 2018

Hoe ga je om met slechte pers door een blunder?

Als je echt een grote fout maakt

We hebben allemaal de beelden gezien: een onschuldige passagier wordt uit een vliegtuig van United Airlines gesleept omdat het toestel overboekt was. Misschien nog wel vreemder was het dat de vliegmaatschappij de dag erna nog probeerde alles goed te praten. In deze tijd van transparantie een enorme blunder natuurlijk. Hoe had United het anders moeten aanpakken?

18 april 2018

Gouwe ouwe content marketing

Column Zuleikha Meijen | Zulutions

Komt de term “content marketing” jou bekend voor? Wist jij ook dat het geen online marketing hype maar een trend is? Het is niets nieuws onder de zon.

18 april 2018

Stappenplan: zo ga je de grens over

Limoncello-broers leggen het uit

De broers Franco (38) en Benno (36) Fiorito brachten in 2011 de eerste limoncello op de markt die in Nederland gemaakt wordt. Daarmee willen ze de hele wereld veroveren. Maar hoe pak je dat goed aan? Een stappenplan voor internationaal ondernemen.

01 december 2017

Houd jij van je klant?

Goede klantrelatie sleutel tot succes

Als je een klant langer vast wilt houden is het van belang een goede relatie met hem of haar te hebben. Ken jij je klant? Als je een kleine dorpswinkel hebt waarschijnlijk wel, maar wat als je bedrijf (iets) groter is en veel verschillende klanten heeft? Hoe kun je er dan voor zorgen dat iedere klant zich begrepen en persoonlijk geholpen voelt?

29 november 2017

LEGO: innovatie met crowdsourcing

5 tips van Troels Lange Andersen (LEGO Group)

Wie aan Denemarken denkt, denkt aan Lego. LEGO Group is een van de grootste speelgoedproducenten ter wereld. Ondanks het simpele concept (blokjes) komt Lego ieder jaar met nieuwe producten. Het Deense bedrijf heeft niet alleen een sterke innovatieafdeling, maar maakt ook gebruik van crowdsourcing.

22 september 2016

Kleefkracht

Column Michel de Haan | De denkfout die we maken

Als je net een bedrijf bent begonnen, is het binnenhalen van klanten een enorme worsteling. Totdat jouw bedrijf een aantal jaren bestaat en klanten terugkomen of het verhaal doorvertellen. Waardoor je spontaan telefoontjes krijgt van mensen die jouw service willen afnemen. Dan begint het echt te lopen; er blijven klanten aan jouw bedrijf ‘kleven’ en die ‘plakkerigheid’ trekt andere bedrijven aan. De omzet van het bedrijf begint toe te nemen en het leven wordt makkelijker.

14 november 2014

Lastige klanten?

Column Rutger Boelsma

Klachten en klagers: hoe ga je er als ondernemer goed mee om? Tips om ontevreden klanten snel weer tevreden te stellen en slechte publiciteit te voorkomen.

23 april 2014

Getoond 145 tot en met 157 van 157 totaal, er zijn meerdere pagina's