Online ondernemen desk

Het web slim inzetten voor je onderneming

Het internet, je kunt er bijna niet meer omheen als ondernemer. Alles over het online aanbieden van jouw producten of diensten. Breng je business online!

Authentiek en echt: Schorem Barbier over storytelling

Hangout vanuit de MKBuzz op de Week van de Ondernemer

Storytelling is een manier om je bedrijf tot leven te brengen. Over dit onderwerp praat Willem Overbosch met Bertus van de Rotterdamse zaak 'Schorem Barbier' en met storyteller Erik Mathlener.

16 april 2013

"Ook kleinere ondernemer moet pin kunnen aanbieden"

Patrick Hurenkamp lanceert Payleven, een mobiel pinsysteem

Kleinere ondernemers de mogelijkheid bieden om klanten te laten betalen met hun pinpas. Dat is het doel van Payleven, het in 2012 opgerichte bedrijf waarvan de 28-jarige Patrick Hurenkamp aan het hoofd van de Nederlandse tak staat.

12 april 2013

Wijchen meest kansrijk voor online ondernemen

Gelders dorp wint award voor meest actieve internetgemeente

Niet Amsterdam of Rotterdam, maar de Gelderse plaats Wijchen is de plek waar ondernemers uit het mkb de meeste kansen grijpen op het gebied van online ondernemen. Wil jij meer halen uit online ondernemen? Lees het whitepaper 'Mijn website klaar voor de toekomst'.

28 maart 2013

Van contant betalen overstappen naar pin-only? Wacht nog even!

DNB waarschuwt voor overgang op pin-only winkels

Uit angst voor overvallen en diefstal gaan steeds meer ondernemers over op pin-only, maar De Nederlandsche Bank (DNB) waarschuwt dat we hierdoor kwetsbaar worden voor cyberaanvallen en stroomproblemen. Overal contant kunnen betalen blijft nodig, vindt de bank.

18 maart 2013

Nieuwe Winkeltijdenwet: wat zijn de gevolgen?

Móeten ondernemers straks hun winkel opengooien op koopzondag?

De verantwoordelijkheid voor winkelopenstelling op zondag ligt voortaan bij gemeenten. Tenminste, als het wetsvoorstel voor de nieuwe Winkeltijdenwet, dat nu bij de Eerste Kamer ligt, wordt aangenomen. Wat kun je de komende weken verwachten en wat houdt de wetswijziging in?

26 februari 2013

De basis van netwerken

Column | Online en offline netwerken

Veel mkb’ers hebben er moeite mee nieuwe business te vinden. Aanpassen aan de tijd qua netwerken, wordt steeds belangrijker. Kies voor een goede koppeling tussen je online en offline activiteiten. Goede marketing helpt je aan nieuwe klanten.

15 februari 2013

Linkpagina whitepaper 'Hoe bedien ik mijn klanten online?'

Alle links uit het whitepaper op een rij

Uit onderzoek van MKB Servicedesk onder 820 ondernemers blijkt dat er online nog veel winst te boeken is. Vooral op het onderdeel ‘bediening van klanten’ is er nog ruimte voor verbetering. Waar liggen die online kansen precies voor jou als ondernemer? Dit whitepaper geeft antwoord op die vraag.

13 februari 2013

Ban niet ál het papier uit je kantoor

Column | De papierloze illusie

Na 244 jaar is dit jaar de Encyclopedia Britannica opgehouden te bestaan. Op papier in ieder geval. De papieren versie is vervangen door een online versie (70 dollar per jaar). Reden: de informatie was al verouderd nog voordat de drukker ze ontving, laat staan het moment dat je boekenkast kreunde onder het gewicht van de 32 boekdelen.

21 december 2012

Getoond 199 tot en met 206 van 206 totaal, er zijn meerdere pagina's