Online ondernemen desk

Het web slim inzetten voor je onderneming

Het internet, je kunt er bijna niet meer omheen als ondernemer. Alles over het online aanbieden van jouw producten of diensten. Breng je business online!

Woon jij in een gemeente met eTown Award?

Internet maakt wereldwijd ondernemen vanuit elke plaats mogelijk

Je zou denken dat wanneer er onderzoek wordt gedaan naar plaatsen in Nederland waar internet het beste wordt gebruikt, het bekende rijtje grote gemeenten eruit rolt. Niets is minder waar: het Noordhollandse Naarden kreeg ontving dit jaar de eTown Award.

23 oktober 2014

Een op drie online shoppers koopt mobiel

Tablet meest gebruikte mobiele apparaat voor online aankopen

Nederland telt in het eerste half jaar van 2014 11,76 miljoen online kopers. Daarvan zijn er vier miljoen mobiele kopers, wat neerkomt op 34 procent van alle online kopers. Samen kochten zij in het eerste halfjaar voor ruim 6,5 miljard euro aan goederen en diensten online. Een stijging van 6 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

01 oktober 2014

iPhone 6: Apple's nieuwste krachtpatser

Nieuwe processors maken iPhone sneller en zuiniger

Op 9 september presenteerde Apple twee nieuwe iPhones, de iPhone 6 en iPhone 6 Plus. Twee nieuwe krachtpatsers, zowel qua uiterlijk als inhoud. De belangrijkste kenmerken hebben wij voor je op een rijtje gezet.

16 september 2014

Bestaat jouw bedrijf nog in 2020?

Doe mee aan onderzoek en win kortingsbon!

Wat denk jij? Bestaat het bedrijf waar jij nu werkt in 2020 nog? Het klinkt misschien ver weg, maar 2020 is al over 6 jaar! Misschien denk jij dat het bedrijf waar jij werkt enorm is gegroeid. Of denk je dat ze failliet zijn gegaan?

29 augustus 2014

Het beste cowork centre van Nederland

Zaamen in Haarlem

Dit jaar is Zaamen voor de derde keer op rij door Deskbookers uitgeroepen tot het beste cowork centrum van Nederland. Waar heeft het Haarlemse grachtenpand die reputatie aan te danken?

27 augustus 2014

3 handige tools om je Google+ mee te meten

Verbeter je relatiebeheer en marketing

Hartstikke leuk natuurlijk dat Google+, maar kun je het ook meten? Ja, dat kan. Google+ heeft daar zelf een nog vrij onbekend tooltje voor en er zijn een paar (gratis) alternatieven.

26 juni 2014

Infographic economische schade cybercrime mkb

Jaarlijks 10 miljard schade

McAfee meldt dat de economische schade door cybercriminaliteit in Nederland “ruim 8,8 miljard” bedraagt. Dat komt overeen met de bevindingen van MKB Servicedesk en De Zaak die een eigen onderzoek naar de gevolgen van cybercrime in het mkb hebben gepubliceerd. Een infographic laat meteen zien waar de zwakke plekken zitten en wat u er aan kunt doen.

17 juni 2014

“We willen dat de ondernemers elkaar lijfelijk en online ontmoeten"

Ondernemer in beeld | John Gerdsen

In 2011 komt een pand aan de Nieuwe Gracht in Haarlem op de markt. John Gerdsen wordt benaderd door ondernemersechtpaar Jeroen en Marielle van der Toorn. Of hij het leuk zou vinden er een flexwerkkantoor in te runnen? Dit jaar is Zaamen – zoals het heet - voor de derde keer op rij door Deskbookers uitgeroepen tot beste cowork centrum van Nederland.

11 juni 2014

10 jaar Facebook: deelt jouw bedrijf in de feestvreugde?

7 miljoen Nederlanders binnen bereik

Facebook bestaat vandaag tien jaar. In die tien jaar heeft het sociale netwerk zich niet alleen een onmisbare plaats in het leven van met name jongere generaties verworven, maar is het voor bedrijven ook een belangrijk marketinginstrument geworden.

09 juni 2014

Al meer dan 10.000 laadpunten voor elektrische auto's

Ritsaart van Montfrans van The New Motion

Ritsaart van Montfrans kwam in 2008 in gesprek met Tendris waar op dat moment gewerkt werd aan LED-lampen. Het bracht hem op het idee voor een volgende bron van CO² besparing: transport.

09 juni 2014

'Nederland moet e-Ambitie tonen'

Ambitieus actieplan voor Nederlandse e-commerce

De totale omzet van Nederland laten stijgen van 120 naar 150 miljard euro. Om dat doel te bereiken presenteert Shopping2020 een aantal concrete actieplannen op het gebied van e-commerce.

09 juni 2014

LinkedIn meest gebruikte sociale netwerk ondernemers

Kenniszoekers en netwerkers

LinkedIn is het meest gebruikte sociale netwerk door ondernemers. Facebook en Twitter volgen op ruime afstand. Google Plus geniet bij ondernemers nauwelijks enige bekendheid. Dat blijkt uit onderzoek door organisatieadviesbureau KplusV in samenwerking met Yellow Walnut.

09 juni 2014

Weten je medewerkers wat ze online doen?

Column Wouter Parent | Veiligheidsbewustzijn kweken

Je organisatie is gehackt? Privacy gevoelige informatie ligt op straat? Helaas ben je niet de eerste en zeker ook nog niet de laatste. Je bedrijfsstrategie en je bedrijfscontinuïteit kunnen door een hacking aanval onder vuur komen te staan.

05 juni 2014

Weekly Hangout | Veiligheid en fraude

Uitzending 22 april: (on)veilig online ondernemen

Welke beveiligingsgevaren zijn er voor online ondernemers in het mkb en hoe kun jij je als ondernemer wapenen tegen fraude? Dit staat centraal tijdens de weekly hangout op 22 april. Te gast zijn hacker Stan Hegt en Intermax-algemeen directeur John Knieriem.

25 april 2014

Verbeter je webshop in 4 stappen

Column Rikkert Rietbergen | Concrete verbeterpunten webshop

Vooropgesteld: de ideale webshop bestaat niet. Toch zijn er een aantal concrete verbeterpunten die je webshop helpen beter te presteren.

18 februari 2014

Webwinkeliers verdienen benedenmodaal

Slechts 1 op de 5 ondernemers komt rond van webshop

Zeker 80 procent van de online ondernemers verdient geen modaal inkomen met zijn webshop. Ongeveer de helft van de webwinkeliers heeft een jaaromzet van minder dan 10.000 euro. Bijna één op de drie webwinkeliers heeft zelfs nog nooit een euro winst gemaakt. Dat blijkt uit onderzoek van de expertgroep Online Ondernemen van Shopping2020 onder 500 online ondernemers.

31 januari 2014

"Fysiek winkelen wordt weer belevenis"

Hoe maak jij je als winkelier klaar voor 2020?

Winkels die langzamerhand uit het straatbeeld verdwijnen en worden vervangen door een online shoppingroute. Volgens ICT-bedrijf IBM hoeven we daar niet bang voor te zijn. Niet online shoppen is de trend: fysiek winkelen heeft de toekomst.

20 december 2013

Pinterest verbeeldt je strategie

Column | 12 tips voor effectieve Pinterest inzet

Met Pinterest maak je online persoonlijke prikborden met plaatjes en deel je deze met anderen. Er zijn veel mogelijkheden om met inzet van de socialmedia tool Pinterest een bijdrage te leveren aan je onderneming. Gebruik jij Pinterest al bewust en effectief?

17 december 2013

Getoond 145 tot en met 162 van 207 totaal, er zijn meerdere pagina's