Winst door online ondernemen

Online ondernemen desk

Online beter gevonden worden: kansen voor ondernemers in 2016

Column Romano Groenewoud | Lokale SEO

Voor de hedendaagse ondernemer is online aanwezigheid een belangrijke factor voor succes. Het internet maakt het mogelijk om een groot aantal potentiële klanten te bereiken. Online marketing is dan ook een uitstekende aanvulling op traditionele, offline marketing campagnes.

12 januari 2016

Online betalen: hoe krijg ik mijn geld?

Betaalmethodes, payment providers en regels

Je webshop staat, laat het geld maar binnenstromen. Maar hoe zorg je ervoor dat jij je geld krijgt? In dit hoofdstuk vertellen we je meer over verschillende betaalmethodes, payment providers en aan welke regels je je moet houden.

10 oktober 2015

Googlr Mijn Bedrijf klaar voor het midden klein bedrijf

Ondernemer, ben jij ook klaar voor Googlr + Pages?

Googlr + bestond al een tijdje, maar dan alleen voor particulieren. Sinds kort kunnen ook merken en bedrijven zich aanmelden bij het sociale netwerk.

04 februari 2015

Webwinkeliers verdienen benedenmodaal

Slechts 1 op de 5 ondernemers komt rond van webshop

Zeker 80 procent van de online ondernemers verdient geen modaal inkomen met zijn webshop. Ongeveer de helft van de webwinkeliers heeft een jaaromzet van minder dan 10.000 euro. Bijna één op de drie webwinkeliers heeft zelfs nog nooit een euro winst gemaakt. Dat blijkt uit onderzoek van de expertgroep Online Ondernemen van Shopping2020 onder 500 online ondernemers.

31 januari 2014

GfK en Rabobank signaleren ontwikkelingen retail

Thema-uitzending: ondernemen in de retail

Hoe kun je als ondernemer in de retail overleven en je voordeel doen met de huidige ontwikkelingen? Marco Wolters, commercieel directeur van het GfK, en Alexander Heijkamp, sectormanager retail bij de Rabobank, delen hun bevindingen.

16 december 2013

Mobiel betalen en bankieren groeit razendsnel

17,9 procent Nederlanders bankiert via app op mobiele telefoon

Steeds meer Nederlanders doen hun geldzaken via de smartphone. In het tweede kwartaal van 2012 bankierde 17,9 procent met een app via hun mobieltje. Daarmee is het aantal gebruikers in een jaar bijna verdubbeld.

23 oktober 2013

HTML5 voor je vaste en mobiele website

Hoe regel ik een website in HTML5?

Met de nieuwe standaarden van HTML5 kun je als ondernemer een betere website vast en mobiel presenteren en geld besparen.

22 oktober 2013

'Videoconferencing is geschikt voor iedere ondernemer'

Interview met mobiliteitsadviseur Robert Mares

Een belangrijke online kans die door veel ondernemers nog over het hoofd wordt gezien is videobellen. Niet alleen met klanten, maar denk ook aan vergaderen met je personeel, leveranciers of businesspartners op afstand. Een voorbeeld uit de praktijk.

22 oktober 2013

Online ondernemer, hier liggen je kansen!

Online omzet stijgt nog steeds

Consumenten besteden online steeds meer, ondanks economische tegenwind. Uit verschillende onderzoeken blijkt dat ze dat de komende jaren zelfs steeds meer zullen doen. De online omzet van webwinkels zal naar verwachting gestaag blijven stijgen. Waar liggen voor jou de kansen?

22 oktober 2013

Heel winkelgebied als webshop: 9straatjesonline.com

Online ondernemen met Rosanne Jansen

Het hipste winkelgebied uit Nederland heeft een eigen webwinkel: 9straatjesonline.com. Initiatiefnemers zijn Rosanne Jansen en Valerie van der Meer. Ze haalden er onder meer RTL Boulevard, de Jackie en de Grazia mee. Kwestie van goede marketing of het vinden van een gat in de markt?

22 oktober 2013

Whitepaper 'Benut je online kansen: communicatie'

Wat kan ik met videoconferencing en webinars?

Online communicatiediensten, zoals videobellen en webinars, wordt slechts door 37 procent van de ondernemers benut. Maar hoe werkt het precies en wat heb ik eraan? In dit whitepaper geven we daar antwoord op.

04 september 2013

Hoe zet ik een webshop op?

Basiselementen voor het starten van een webshop

Een online winkel beginnen kan op vele manieren. Je kunt thuis achter je computer gaan doe-het- zelven. Of alles uitbesteden aan een duur bureau. De meeste kleinere ondernemers kiezen voor een tussenweg.

04 september 2013

"Voor een goede webshop heb je geen megabudget nodig"

Interview met Annefrid Imenkamp van Chocstar

Annefrid Imenkamp maakte met haar chocoladewebshop Chocstar een vliegende start. Binnen een maand na oprichting regerende het orders en lovende pers. Een bewijs dat je als kleine zelfstandige snel een grote klantenkring kunt opbouwen.

03 september 2013

Hoe vind ik de juiste zoekwoorden voor mijn website?

Ondernemen met Google Adwords

Dat Google Adwords ‘iets’ te maken heeft met adverteren via Google, dat weten we inmiddels wel. Maar hoe je Adwords precies gebruikt en hoe je de zoekwoorden kiest waarop je adverteert, dát weten veel ondernemers nog niet.

26 februari 2013

Negen tips voor online succes

Hoe word je goed vindbaar op Google?

Als ondernemer is het belangrijk 'online' te zijn. Google biedt je handige tools om online ondernemen tot een succes te maken.

18 februari 2013

Moet ik als ondernemer interactieve TV gaan inzetten?

Digitale TV op het werk als promotiemiddel

HD TV rukt razendsnel op. In de wachtruimte bij de tandarts, in de sportwinkel, in het fitnesscentrum, bij de slager. Overal krijg je bewegende beelden voorgeschoteld. Steeds meer ondernemers gebruiken het populaire medium als promotiemiddel.

13 februari 2013

Online ondernemen in economisch uitdagende tijden

Wat zijn de kansen voor mijn webwinkel?

Economisch uitdagende tijden hebben verschillende uitwerkingen op verschillende branches. Dure aankopen worden uitgesteld, en dus worden duurzame goederen als auto’s, witgoed en bruingoed minder goed verkocht.

30 januari 2013

Geld verdienen met online ondernemen

Een stappenplan voor ondernemers: Behaal winst via internet

Ondernemers die hun gezicht laten zien op internet, behalen meer omzet dan hun offline collega’s. Dat is gebleken uit onderzoek. En het leuke is: investeren in internet hoeft helemaal niet duur te zijn.

30 januari 2013

Getoond 19 tot en met 36 van 44 totaal, er zijn meerdere pagina's