'Wat we willen bereiken met Excelleren.nu? Honderd bedrijven uit de achterban helpen!'

Metaalunie verwacht veel kennis op te doen via Excelleren.nu

17 september 2012

MKB Servicedesk sprak met Andre van der Leest, beleidssecretaris bij de Koninklijke Metaalunie. De Koninklijke Metaalunie biedt sinds medio 2007 met de Metaalunie Academie trainingen en cursussen voor de aangesloten ondernemers aan.

Excelleren.nu is een project dat wordt geleid vanuit MKB-Nederland en veertien verschillende branche-organisaties. Wij vroegen verschillende brancheorganisaties: wat vinden jullie van Excelleren.nu? Deze keer Andre van Leest, van de brancheorganisatie voor metaal.

Vertel eens over de Metaal Academie?!

"De Metaalunie Academie biedt ondernemers in het mkb-metaal tools om het ondernemerschap naar een hoger plan te tillen, bijvoorbeeld door juridische en financieel economische scholing of verkooptrainingen."

Waarom doen jullie mee aan dit project?

"We hebben al veel kennis, maar inzicht in een zeer gerichte en verfijnde aanpak om op bedrijfsniveau tot de juiste aanpak te komen ontbreekt tot nu toe. Medewerkers zijn scholing als het ware ‘ontgroeid’ en zien op tegen het ‘weer naar school’ gaan. Maar voor bedrijven wordt de nood hoog als de omstandigheden in de markt - bij nieuwe productietechnieken of -processen – veranderen. Dan moet iets gedaan worden aan een verbetering van de leercultuur. Excelleren.nu biedt daartoe uitgelezen kansen."

Wat verwacht de Metaalunie van het project Excelleren.nu?

"In de eerste plaats willen we zo’n honderd bedrijven uit onze achterban helpen bij het verbeteren van de leercultuur in hun bedrijf.  Daarnaast wil de Metaalunie als brancheorganisatie zelf meer kennis opdoen over het ontwikkelen en invoeren van een leercultuur bij de MKB Metaalbedrijven, zo kunnen we nog veel meer ondernemers helpen."

Wat zal de achterban leren?

"We willen zorgen dat de bedrijven uit onze achterban aansluiting blijven houden bij ontwikkelingen in de technologie en op de markt en geen tekort te krijgen aan vakbekwaam personeel de komende jaren."

Wil je meer weten over hoe de Metaalunie jou verder kan helpen? Laat dan hier je gegevens achter.