Organisatie desk

Wat je moet weten voor optimale bedrijfsprestaties

Van startende ondernemer tot groeier: in de organisatiedesk vind je alles rondom de organisatie van je bedrijf.

Ontbinding arbeidsovereenkomst is lastiger sinds Wwz

Column Maarten Menger | Waar let de rechter op?

Sinds 1 juli 2015 is de Wet Werk en Zekerheid (Wwz) van kracht. De Wwz heeft het arbeidsrecht ingrijpend veranderd. Eén van de gevolgen is dat het lastiger is om een arbeidsovereenkomst te ontbinden. De rechter mag nu alleen nog maar ontbinden als aan alle wettelijke voorwaarden is voldaan. In deze column zal ik een recente uitspraak bespreken.

24 september 2015

Masterclass: kracht van communicatie

Over het belang van netwerken en goede communicatie

Colourful Business en Lebara organiseren op 17 september een seminar voor ondernemers. Focus ligt hierbij op de kracht van communicatie en netwerken, iets dat aan het einde van de middag ook aan bod zal komen.

23 september 2015

Welke werknemers vallen onder de Participatiewet?

‘Werknemers met een arbeidsbeperking’, wie zijn dat?

In het sociaal akkoord hebben het kabinet en sociale partners (werkgevers en werknemers) afgesproken extra banen te creëren voor mensen met een arbeidsbeperking. Tussen nu en 2026 moeten er 100.000 extra banen bijkomen. Om wat voor werknemers gaat het nu precies?

14 augustus 2015

Maaltijden laten bezorgen populair onder overwerkers

Overwerk neemt toe

Drukke tijden, lange dagen. Overwerken is bij ondernemers eerder regel dan uitzondering. Komt dat bij jou vaak voor? Hoe regel je dan eten voor jou en je medewerkers? Komt er een kleffe boterham van onder uit de tas, kookt er iemand een gezonde maaltijd of wordt er sushi besteld? Eten bestellen blijkt het meest populair, broodjes zijn daarbij favoriet.

02 juli 2015

Ondernemers worden verder geholpen aan de stamtafel

MKB Radiocafé 18 juni 2015

In een frisse aflevering van het MKB RadioCafé komen zaken aan bod die de echte ondernemer verder helpen. Gastheer Bram Donkers doet als kleine zelfstandige zelf ook de dingen die hij het leukste vindt, maar soms hebben ondernemers wat structuur nodig om optimaal te presenteren. Aan de stamtafel verschijnen deze week mede-ondernemers die dat zetje kunnen geven.

26 juni 2015

Het recht om thuis te werken: ja of nee?

De voor- en nadelen van thuiswerkend personeel

De Nederlandse regering wil met een wet komen om werknemers het recht te geven om thuis te kunnen werken. Een goede zaak of niet? We vroegen het aan ons panel van ondernemers. In deze video vertellen zij wat de voor- en nadelen zijn van thuiswerken. Werkt het wel of werkt het niet? En waar moet je op letten als ondernemer?

22 mei 2015

Smartphones worden populairder onder cybercriminelen

Ook deze ‘targets’ moet je beschermen

In de wereld van het online ondernemen is cybercrime een reëel gevaar. Ondanks dat computers en laptops nog steeds het populairst zijn bij cybercriminelen, is er een sterk stijgende lijn te zien in cybercrime via mobiele telefoons. In december 2013 waren er al 200.000 versies van mobiele malware. Dat blijkt uit onderzoek van Kaspersky Lab, een leverancier van beveiligingsoplossingen.

16 april 2015

Via de KvK je concurrentie in de gaten houden, hoe doe je dat?

Welk bedrijf zit waar en hoe doen ze het?

Wil jij een nieuwe onderneming starten? Je kunt via de Kamer van Koophandel (KvK) onderzoek doen naar informatie over jouw branche en je concurrentie. Waar zitten je concurrenten volgens de KvK en hoe goed doen ze het?

27 maart 2015

Waarom je niet kunt vertrouwen op ambtelijke toezeggingen

Column Minou Woestenenk | Zorg voor een officiële bevestiging

Ken je dat? Je belt of mailt een ambtenaar met de vraag of je je bedrijf ergens mag vestigen, of dat je iets mag bouwen. Je krijgt een telefoontje, e-mail of brief van die ambtenaar terug en die zegt: "Gaat uw gang, ik heb het nagekeken en ja, u mag uw bedrijf hier op deze plek vestigen / ja, u mag bouwen!"

24 maart 2015

Koopzondag: wat levert het ondernemers op?

Koopzondag leidt niet direct tot meer omzet

De koopzondag, online partijen als Zalando spinnen er garen bij, hun winkel is namelijk altijd open. Nederlandse gemeenten mogen zelf beslissen of de winkels in het dorp of de stad meedoen aan de koopzondag. Fijn voor consumenten, maar levert het jou als winkelier iets op met de komst van alle webshops?

21 maart 2015

Is denken vanuit de klant ‘rocket science’?

Column Bart Groothuis | Klanten binden is moeilijker dan je denkt

Pas geleden had ik een interview met een journalist over mijn nieuwste boek ‘Creëer een band met je klant’ en hij vroeg me: “Bart, alles wat in je boek staat, dat is toch geen ‘Rocket Science’?” En ik begon mijn antwoord met “Nee, natuurlijk niet, want….”, Maar onderweg naar huis zat ik er nog eens goed over na te denken. En ik realiseerde me dat ik het verkeerde antwoord gegeven had.

28 januari 2015

“Vooral mkb’ers bellen Vertrouwenslijn Afpersing”

Kleinere bedrijven meer last van angst bij afpersing

Als ondernemer denk je niet snel dat je ermee te maken krijgt: afpersing. Uit onderzoek blijkt dat toch zo’n duizend ondernemers per jaar te maken krijgen met afpersers. Speciaal voor dit soort situaties is de Vertrouwenslijn Afpersing in het leven geroepen.

30 december 2014

Je succesvol voelen als ondernemer

Column Josette Dijkhuizen | Onderzoek

Uit eerdere studie is gebleken dat er specifieke werkvereisten bestaan voor ondernemers die in ogenschouw moeten worden genomen bij onderzoek naar stress en welbevinden. Het gaat in het bijzonder over 'tijdseisen' (gevoel dat je als ondernemer altijd bereikbaar en beschikbaar moet zijn), 'onzekerheid en risico' en ' verantwoordelijkheid'.

09 december 2014

Veiligheidsbeleid ‘s-Hertogenbosch verandert voor ondernemers

Gemeente gaat uit van de kracht van de ondernemer

Vanaf begin 2015 gaat de gemeente ‘s-Hertogenbosch een andere rol spelen in het regelen van de veiligheid van ondernemers. Dat zegt Bart Venrooij, hoofd van de afdeling Openbare Orde en Veiligheid in Den Bosch. “We gaan meer uit van de eigen verantwoordelijkheid van de ondernemers. En dat willen we ondersteunen.”

03 december 2014

Ego versus onderbuik

Column Michel de Haan | Het plaatje en het verhaal

Als mijn bedrijf niet lekker loopt, vind ik het lastig om een dure vakantie te boeken. Dat voelt niet goed, ondanks dat er feitelijk niet heel veel aan de hand is en er privé wel genoeg geld beschikbaar is. Misschien ben ik wel een zenuwpees of doemdenker, maar mindere maanden in mijn onderneming bederven mijn koopkracht in privé.

25 november 2014

Eindejaarsdrukte: hoe ga je ermee om?

Tips van ondernemers en een expert

Voor veel ondernemers is december een extra drukke maand. Hoe voorkom jij onnodige stress? Waar moet je focus liggen? Vier ondernemers en een hoogleraar geven tips om het jaar goed en succesvol af te sluiten.

25 november 2014

Omgaan met agressie

Een speedcursus van Bas van der Steen

Iedere ondernemer krijgt in zijn leven wel eens te maken met agressie, naar jezelf of je werknemers. Vooral ondernemers in de detailhandel zijn hiervan slachtoffer. Bas van der Steen is gespecialiseerd in agressie en geweld bij De Agressietrainers. Hij legt uit hoe je het beste kunt omgaan met agressief gedrag.

14 november 2014

Goed beveiligd, toch bestolen

Apotheker Klaas Kroes vertelt

Ondernemer Klaas Kroes heeft een eigen apotheek. Ook apothekers hebben te maken met criminaliteit. De Staring Apotheek van Kroes heeft al het een en ander meegemaakt. Wat doet hij om zijn zaak veilig te houden?

14 november 2014

Getoond 163 tot en met 180 van 201 totaal, er zijn meerdere pagina's