Organisatie desk

Wat je moet weten voor optimale bedrijfsprestaties

Van startende ondernemer tot groeier: in de organisatiedesk vind je alles rondom de organisatie van je bedrijf.

"Elke toeleverancier is een partner"

Interview met Martin Verhoef, CEO Verhoef Access Technology

Bij Verhoef weten ze op basis van 75 jaar ervaring dat de kwaliteit van het eindproduct mede te danken is aan de kwaliteit van de toeleveringen. Daarom is een toeleverancier een partner en geen nummer. "Een vertrouwensrelatie met een toeleverancier krijg je niet cadeau, maar moet je opbouwen door zorgvuldige communicatie en door elkaar als gelijkwaardig te zien." Een betrouwbare leverancier die jaar na jaar kwaliteit levert krijgt bij Verhoef een faire prijs.

19 april 2017

"Samen met toeleveranciers risico’s delen"

Interview met Edward Voncken, directielid KMWE Group

Het gaat goed met KMWE. Klanten besteden meer uit aan dit Nederlandse hightech maakbedrijf dat onder meer preferred supplier is van Airbus. Door uitbesteding nemen de risico’s in de keten echter toe. "Willen we aan de eisen van onze klanten voldoen, moeten we hechter met onze toeleveranciers samenwerken. Risico’s over de schutting gooien werkt niet. Supply chain management moet op een hoger niveau."

19 april 2017

"Inkoop is een integraal deel van de business"

Interview met Stefan van der Zwet, directeur realisatie Heembouw Groep

Opmerkelijk voor de bouw is dat Heembouw Groep doorlopend onderzoek laat doen naar de wensen van haar klantgroepen wonen, kantoren en bedrijfsruimten. Zo kan het innovatieve bouwbedrijf werkelijk toegevoegde waarde leveren. Per klantgroep heeft Heembouw strategische toeleveranciers die deze waarde helpen creëren. Directeur realisatie Stefan van der Zwet verwacht dat de samenwerking steeds verder zal gaan, tot uiteindelijk een gezamenlijk verdienmodel.

19 april 2017

MKB-Nederland en NEVI lanceren gids Eerste Hulp bij Inkopen

Slimme inkoop zorgt voor harde resultaten in het mkb

De Nederlandse Vereniging voor Inkoopmanagement (NEVI) en MKB-Nederland willen ondernemers helpen beter en vooral slimmer zaken met elkaar te doen door hun inkoopprocessen te verbeteren. Zo kunnen zij innovaties aanjagen, gezamenlijk verspillingen tegengaan en zorgen voor een concurrerende ‘supply chain’ met harde resultaten.

19 april 2017

Snapt de politiek wat er speelt binnen het mkb?

MKB Barometer Verkiezingen | Bekijk de video

Op 9 maart was de MKBuzz bij Makro Nieuwegein om ondernemers te vragen naar hun mening over de politiek. Snapt Den Haag eigenlijk wel waar ondernemers tegenaan lopen?

20 maart 2017

Tweede Kamerverkiezingen 2017, wat stemt de ondernemer?

Heb jij het overzicht nog?

De verkiezingscampagnes zijn in volle gang, politici beloven de ene na de andere miljoen. Dit jaar vinden de verkiezingen voor de tweede kamer plaats op 15 maart. Weet jij al wat je gaat stemmen?

14 maart 2017

Wat wil de ondernemer van de politiek na 15 maart?

MKB Barometer Verkiezingen | Bekijk de video

Op 1 maart was de MKBuzz bij Makro Vianen om de mening van ondernemers te peilen. Wat willen ondernemers dat de politiek voor hen verandert na de verkiezingen?

14 maart 2017

Wat als ondernemers het voor het zeggen hadden in de politiek?

MKB Barometer Verkiezingen | Bekijk de video

Op 8 maart 2017 was de MKBuzz bij Makro Den Bosch om ondernemers te vragen naar hun mening. Wat zouden ondernemers veranderen, als zij voor 1 dag premier waren?

14 maart 2017

Kleed je bedrijf aan

Column Peter Hofman

De laatste jaren is er veel veranderd met betrekking tot nieuwe kleding aanschaffen. Mensen kiezen er steeds vaker voor om van achter hun computer te bestellen in plaats van een dag door de stad te slenteren en met zware kledingtassen te sjouwen. Ook in het bedrijfsleven speelt online bedrijfskleding bestellen een steeds grotere rol. Maar wat zijn nou de voor- en nadelen? Is het een slim idee om voor je bedrijf online bedrijfskleding te bestellen?

13 maart 2017

"Grote dingen bereiken door klein te denken"

Wat een Brabantse ondernemer leerde in Oeganda

Ondernemer Ruud van den Boogaart vertrok als bedrijvenambassadeur van Oxfam naar Oeganda met zijn 'Nederlandse bril' op, maar kwam terug met een andere blik op de wereld. "Terug naar de kern van ondernemerschap." Bekijk de video.

26 oktober 2016

Getoond 131 tot en met 140 van 197 totaal, er zijn meerdere pagina's