Veiligheid

Bescherm je bedrijf

Hoe kom ik aan https? Denk aan je SSL-certificaat

Schrik websitebezoekers niet af

Je wil niet dat een goedbedoelde veiligheidswaarschuwing je websitebezoekers wegjaagt. Dat dreigt, zonder SSL-certificaten krijg je geen melding van het slotje en https:// in de browser te zien. Dat is vanaf 1 januari 2017 veel belangrijker geworden en browsers als Chrome en Firefox tonen het heel duidelijk.

12 juni 2017

Digitaal verantwoord ondernemen leidt tot een win-win situatie

Alert Online - Dubbel interview

Het mkb staat dit jaar centraal in de campagne Alert Online, die dit najaar voor de vierde keer wordt gehouden. Reden om Michaël van Straalen, voorzitter van MKB-Nederland, en Klaas Dijkhoff, staatssecretaris van Veiligheid en Justitie, met cyber security in zijn portefeuille, gezamenlijk hun licht over deze campagne te laten schijnen.

06 juni 2017

Wat doe jij tegen cybercrime?

'Eisen aan ondernemers mogen strenger'

Het nieuw te vormen kabinet moet meer werk maken van de bestrijding van cybercrime. Ondernemers vinden dat strengere veiligheidseisen aan hen mogen worden gesteld om het te voorkomen.

13 maart 2017

"Ondernemers in de bouw werken vaak niet veilig"

3 tips om veiliger te werken

Veel mkb’ers en zzp’ers die in de bouwsector werken, treffen niet de juiste veiligheidsmaatregelen. Dat zegt Paul Pols van Louis Reyners. “Het besef moet er zijn dat veilig werken heel belangrijk is. Je brengt je eigen leven en dat van anderen in gevaar als je het niet doet.”

03 juni 2016

Acquisitiefraude dichterbij dan je denkt

Met deze checklist ben je een stuk veiliger

Veel ondernemers denken dat ze er geen slachtoffer van worden: acquisitiefraude. Maar zeker in de zomermaanden, als financiële afdelingen worden beheerd door vervangers, kan het misgaan.

02 februari 2016

Sandd mocht spookfacturen bezorgen

Staatssecretaris Frank Heemskerk (Economische Zaken) ziet geen reden tot ingrijpen

Postbedrijf Sandd heeft niet de wet overtreden door na een waarschuwing van de Kamer van Koophandel Nederland toch nepfacturen te bezorgen bij ondernemers.

02 februari 2016

De gouden regels voor online beveiliging

Bescherm je bedrijf tegen cybercriminelen

Veel ondernemers in de zakelijke dienstverlening maken gebruik van data-opslag in de cloud. Dat is handig, want zo kun je altijd en overal bij je bestanden. Maar mocht je slachtoffer worden van cybercrime, dan liggen al je zakelijke (en misschien ook persoonlijke) gegevens op straat. Hoe kun je je bedrijf hiertegen beschermen?

27 november 2015

De gevaren van wifi

Hoe maak je je verbindingen veilig?

Hij is al Londen, Sydney, Hanoi en San Francisco geweest om de beveiliging van de wifinetwerken daar te testen. Als laatst deed hij Amsterdam aan, de resultaten van deze zogeheten ‘World of War Biking-tour’ worden binnenkort bekend gemaakt. Hoe veilig zijn onze wifinetwerken volgens cybercrime-specialist James Lyne?

27 november 2015

Pas op voor IP-DNS!

Ze gebruiken misleidende verkooppraktijken

Het domeinregistratiebedrijf IP-DNS belt bedrijven op met een misleidende verkooptrucs. Ze vertellen je dat er een verzoek voor een domeinnaamextensie voor jouw bedrijf is ingediend en dat je dit bij hen kunt kopen. Later kom je erachter dat ze daarvoor een enorm bedrag in rekening brengen.

27 oktober 2015

Zo zorg je voor een unieke domeinnaam

Interview met juriste Charlotte Meindersma

Een unieke domeinnaam is belangrijk voor jouw bedrijf. Zo kunnen (potentiële) klanten je online goed vinden. Helaas bedenken verschillende ondernemers soms dezelfde naam, waardoor je in de knel komt met je domeinnaam. Informatierecht-juriste Charlotte Meindersma van Charlottes Law vertelt hoe je dit kunt voorkomen.

13 oktober 2015

Getoond 61 tot en met 70 van 151 totaal, er zijn meerdere pagina's