Veiligheid

Bescherm je bedrijf

Ransomware: criminelen 'gijzelen' bedrijfscomputers

Zes vragen over ransomware

Twee jonge mannen uit Amersfoort zijn vorige week gearresteerd, omdat zij ervan worden verdacht zogenaamde ransomware te hebben verspreid. Ransomware is malware die bestanden op computers en bedrijfssystemen ‘gijzelt’ door ze te versleutelen. Alleen door te betalen, kan de encryptie worden opgeheven en krijgt een organisatie zijn gegevens terug. Zes vragen aan beveiligingsexpert Pieter Lacroix.

06 oktober 2015

4 gadgets voor horecaondernemers

Bescherm je zaak tegen criminelen

Ondernemers in de horeca hebben een relatief hoog risicogehalte. Ze zijn interessant voor verschillende groepen criminelen, zoals overvallers en dieven. Met kleine oplossingen kun je jezelf al voor een groot deel beschermen. Vijf handige hulpmiddelen die jouw horecagelegenheid veiliger maken.

06 oktober 2015

Nieuwe campagne VeiligZakelijk Internetten van start

Hacker test cybersecurity mkb-bedrijven

Heb jij de beveiliging van de computers, tablets en smartphones in jouw bedrijf op orde? En zijn je WiFi-netwerk en servers voldoende beschermd? MKB-Nederland biedt ondernemers de kans de veiligheid van hun digitale bedrijfsomgeving op de proef te stellen. Laat je hacken en ontdek waar jouw digitale deuren open staan!

06 oktober 2015

RadioCafé XXL in extra lange zomereditie

MKB Radiocafé 16 juli 2015

Het is hoog zomer in het MKB RadioCafé. Daarom zetten we een tandje bij en presenteren een extra lange aflevering van deze ondernemerstalkshow. Bram Donkers ontvangt in deze XXL-editie weer heel wat gasten aan zijn overvolle stamtafel.

28 juli 2015

Smartphones worden populairder onder cybercriminelen

Ook deze ‘targets’ moet je beschermen

In de wereld van het online ondernemen is cybercrime een reëel gevaar. Ondanks dat computers en laptops nog steeds het populairst zijn bij cybercriminelen, is er een sterk stijgende lijn te zien in cybercrime via mobiele telefoons. In december 2013 waren er al 200.000 versies van mobiele malware. Dat blijkt uit onderzoek van Kaspersky Lab, een leverancier van beveiligingsoplossingen.

16 april 2015

“Vooral mkb’ers bellen Vertrouwenslijn Afpersing”

Kleinere bedrijven meer last van angst bij afpersing

Als ondernemer denk je niet snel dat je ermee te maken krijgt: afpersing. Uit onderzoek blijkt dat toch zo’n duizend ondernemers per jaar te maken krijgen met afpersers. Speciaal voor dit soort situaties is de Vertrouwenslijn Afpersing in het leven geroepen.

30 december 2014

Veiligheidsbeleid ‘s-Hertogenbosch verandert voor ondernemers

Gemeente gaat uit van de kracht van de ondernemer

Vanaf begin 2015 gaat de gemeente ‘s-Hertogenbosch een andere rol spelen in het regelen van de veiligheid van ondernemers. Dat zegt Bart Venrooij, hoofd van de afdeling Openbare Orde en Veiligheid in Den Bosch. “We gaan meer uit van de eigen verantwoordelijkheid van de ondernemers. En dat willen we ondersteunen.”

03 december 2014

Omgaan met agressie

Een speedcursus van Bas van der Steen

Iedere ondernemer krijgt in zijn leven wel eens te maken met agressie, naar jezelf of je werknemers. Vooral ondernemers in de detailhandel zijn hiervan slachtoffer. Bas van der Steen is gespecialiseerd in agressie en geweld bij De Agressietrainers. Hij legt uit hoe je het beste kunt omgaan met agressief gedrag.

14 november 2014

Wees inbrekers een stap voor

Preventieve maatregelen tegen inbraak

In Utrecht alleen al is de afgelopen drie maanden bijna 500 keer ingebroken. Oplettend zijn is belangrijk, maar niet altijd genoeg. Hoe kun je je onderneming beschermen tegen inbrekers?

14 november 2014

Houd de dief uit je vrachtwagen

6 tips voor veilig vervoer

‘Mobieltje kopen? Hij is van de vrachtwagen gevallen’. Gevallen? Gestolen! En jouw vrachtwagen kan de volgende zijn.

14 november 2014

Getoond 71 tot en met 80 van 151 totaal, er zijn meerdere pagina's