Organisatie desk

Wat je moet weten voor optimale bedrijfsprestaties

Van startende ondernemer tot groeier: in de organisatiedesk vind je alles rondom de organisatie van je bedrijf.

Tips voor verhalen van bijkomende kosten bij nadeelcompensatie

Column Christa Lagerweij-Duits

Ondernemers laten zich regelmatig bijstaan door een advocaat en/of hun accountant bij het verhalen van hun inkomensschade als gevolg van openbare werken (nadeelcompensatieverzoek). Uiteraard brengt dit kosten met zich. Kan de ondernemer deze advieskosten verhalen op de overheid? Ja, als de ondernemer recht heeft op nadeelcompensatie. Hoe gaat dit in zijn werk? Waaraan moet de ondernemer denken? Hieronder volgen een aantal tips.

23 mei 2017

Is contract- en leveranciersmanagement echt (zo) belangrijk?

Column René van den Hoven | Kennismanager/Trainer NEVI

Op het gebied van inkoop staan de afgelopen decennia in het teken van het professionaliseren van de initiële-of sourcingactiviteiten. Er is ondertussen veel bereikt omtrent het verbinden van de interne behoefte van de organisatie met de kansen die de markt biedt. Zo zijn er kansen op het gebied van innovatie, kosten optimalisatie, rechtmatigheid en de verschillende vormen van samenwerking, om maar een paar zaken te noemen.

16 mei 2017

Een aandeelhoudersgeschil voorkomen is beter dan hem te genezen

Column Arjen Paardekooper

In mijn praktijk adviseer ik geregeld aandeelhouders over hoe ze om moeten gaan met hun medeaandeelhouders. Een aandeelhoudersgeschil ligt soms dichtbij, maar kan door goede communicatie makkelijk voorkomen worden.

10 mei 2017

Slim inkopen is zoveel meer dan kostenreductie

NEVI-netwerkmanager Erik van Assen over inkopen voor het mkb

NEVI, de vereniging voor inkoopprofessionals, richt zich nadrukkelijk op het mkb. Waarom eigenlijk? Netwerkmanager Erik van Assen (39) legt het uit. “Professioneel inkopen kan alleen als iedereen meedoet, als de hele keten aan boord is. Daar hoort dus ook, misschien wel juist, het mkb bij."

10 mei 2017

"Goede zorg en inkoopefficiency gaan prima samen"

Interview met Frans Broekhuizen, bestuurder Nusantara Zorgcentra

"De grootste uitdaging in de zorg is menselijke zorg op maat, maar wel kostendekkend. Het is een hele kunst het beste van beide werelden te zoeken", aldus Frans Broekhuizen. Op basis van een spend-analyse bespaarde Nusantara zo’n tien procent op de totale bedrijfskosten. De voedingsmiddelen bleven daarbij doelbewust buiten schot. Want goed eten is zorg.

19 april 2017

"Inkoop is van a tot z geïntegreerd in de bedrijfsstrategie"

Interview met Aart Roos, CEO Auping

Het Nederlandse familiebedrijf Auping vond zichzelf opnieuw uit de afgelopen jaren. Ook bij inkoop bleef geen steen op de andere. Toeleveranciers creëren nu voor de klant waarde op het gebied van innovatie en duurzaamheid. En dat zijn precies de twee strategische pijlers van het bedrijf. Op het gebied van verduurzaming ligt nu de grootste inkoopuitdaging. "We willen afscheid nemen van de take, make, waste-gedachte."

19 april 2017

Koop slimmer in, maak een inkoopportfolio

Hoe breng ik mijn leveranciers in kaart?

Slim inkopen en besparen op je inkoopkosten beginnen met kennis van alles wat je inkoopt. Hiervoor is het handig om een inkoopportfolio te maken. In dit artikel laten we je stap voor stap zien hoe je dit doet.

19 april 2017

Hoe kan ik besparen op mijn inkoop?

Verhoog je winst met slimmere inkooptechnieken

Wil je meer winst maken? Bespaar dan op je inkoop, dat is makkelijker dan inzetten op het vergroten van je omzet. Ook als mkb’er kun je je kosten naar beneden brengen met slim inkoopbeleid. In dit artikel leggen we je stap voor stap uit hoe je dat doet.

19 april 2017

Koop slimmer in, werk samen

Hoe je voordeel behaalt met andere ondernemers

Hoe groter je bent, des te beter je kunt onderhandelen met je leveranciers. Je bent dan immers belangrijker voor hen. Heb jij niet zo’n groot bedrijf? Wees dan slim en werk samen. Met andere ondernemers, maar ook met je leveranciers. In dit artikel leggen we uit hoe je dat doet.

19 april 2017

Beter onderhandelen met je leveranciers

Koop slimmer in met onderhandelingstechnieken

Slimmer inkopen heeft veel te maken met goed onderhandelen. Als jij de juiste deals weet te sluiten met je leveranciers, hebben jullie daar allebei baat bij. Onderhandelen gaat om meer dan de prijs. Je kunt bijvoorbeeld ook afspraken maken over kwaliteit, levering en service. In dit artikel helpen we je daarbij.

19 april 2017

Getoond 121 tot en met 130 van 197 totaal, er zijn meerdere pagina's