Organisatie desk

Wat je moet weten voor optimale bedrijfsprestaties

Van startende ondernemer tot groeier: in de organisatiedesk vind je alles rondom de organisatie van je bedrijf.

Een aandeelhoudersgeschil voorkomen is beter dan hem te genezen

Column Arjen Paardekooper

In mijn praktijk adviseer ik geregeld aandeelhouders over hoe ze om moeten gaan met hun medeaandeelhouders. Een aandeelhoudersgeschil ligt soms dichtbij, maar kan door goede communicatie makkelijk voorkomen worden.

10 mei 2017

Slim inkopen is zoveel meer dan kostenreductie

NEVI-netwerkmanager Erik van Assen over inkopen voor het mkb

NEVI, de vereniging voor inkoopprofessionals, richt zich nadrukkelijk op het mkb. Waarom eigenlijk? Netwerkmanager Erik van Assen (39) legt het uit. “Professioneel inkopen kan alleen als iedereen meedoet, als de hele keten aan boord is. Daar hoort dus ook, misschien wel juist, het mkb bij."

10 mei 2017

"Goede zorg en inkoopefficiency gaan prima samen"

Interview met Frans Broekhuizen, bestuurder Nusantara Zorgcentra

"De grootste uitdaging in de zorg is menselijke zorg op maat, maar wel kostendekkend. Het is een hele kunst het beste van beide werelden te zoeken", aldus Frans Broekhuizen. Op basis van een spend-analyse bespaarde Nusantara zo’n tien procent op de totale bedrijfskosten. De voedingsmiddelen bleven daarbij doelbewust buiten schot. Want goed eten is zorg.

19 april 2017

"Inkoop is van a tot z geïntegreerd in de bedrijfsstrategie"

Interview met Aart Roos, CEO Auping

Het Nederlandse familiebedrijf Auping vond zichzelf opnieuw uit de afgelopen jaren. Ook bij inkoop bleef geen steen op de andere. Toeleveranciers creëren nu voor de klant waarde op het gebied van innovatie en duurzaamheid. En dat zijn precies de twee strategische pijlers van het bedrijf. Op het gebied van verduurzaming ligt nu de grootste inkoopuitdaging. "We willen afscheid nemen van de take, make, waste-gedachte."

19 april 2017

Koop slimmer in, maak een inkoopportfolio

Hoe breng ik mijn leveranciers in kaart?

Slim inkopen en besparen op je inkoopkosten beginnen met kennis van alles wat je inkoopt. Hiervoor is het handig om een inkoopportfolio te maken. In dit artikel laten we je stap voor stap zien hoe je dit doet.

19 april 2017

Hoe kan ik besparen op mijn inkoop?

Verhoog je winst met slimmere inkooptechnieken

Wil je meer winst maken? Bespaar dan op je inkoop, dat is makkelijker dan inzetten op het vergroten van je omzet. Ook als mkb’er kun je je kosten naar beneden brengen met slim inkoopbeleid. In dit artikel leggen we je stap voor stap uit hoe je dat doet.

19 april 2017

Beter onderhandelen met je leveranciers

Koop slimmer in met onderhandelingstechnieken

Slimmer inkopen heeft veel te maken met goed onderhandelen. Als jij de juiste deals weet te sluiten met je leveranciers, hebben jullie daar allebei baat bij. Onderhandelen gaat om meer dan de prijs. Je kunt bijvoorbeeld ook afspraken maken over kwaliteit, levering en service. In dit artikel helpen we je daarbij.

19 april 2017

Koop slimmer in, werk samen

Hoe je voordeel behaalt met andere ondernemers

Hoe groter je bent, des te beter je kunt onderhandelen met je leveranciers. Je bent dan immers belangrijker voor hen. Heb jij niet zo’n groot bedrijf? Wees dan slim en werk samen. Met andere ondernemers, maar ook met je leveranciers. In dit artikel leggen we uit hoe je dat doet.

19 april 2017

"Elke toeleverancier is een partner"

Interview met Martin Verhoef, CEO Verhoef Access Technology

Bij Verhoef weten ze op basis van 75 jaar ervaring dat de kwaliteit van het eindproduct mede te danken is aan de kwaliteit van de toeleveringen. Daarom is een toeleverancier een partner en geen nummer. "Een vertrouwensrelatie met een toeleverancier krijg je niet cadeau, maar moet je opbouwen door zorgvuldige communicatie en door elkaar als gelijkwaardig te zien." Een betrouwbare leverancier die jaar na jaar kwaliteit levert krijgt bij Verhoef een faire prijs.

19 april 2017

"Samen met toeleveranciers risico’s delen"

Interview met Edward Voncken, directielid KMWE Group

Het gaat goed met KMWE. Klanten besteden meer uit aan dit Nederlandse hightech maakbedrijf dat onder meer preferred supplier is van Airbus. Door uitbesteding nemen de risico’s in de keten echter toe. "Willen we aan de eisen van onze klanten voldoen, moeten we hechter met onze toeleveranciers samenwerken. Risico’s over de schutting gooien werkt niet. Supply chain management moet op een hoger niveau."

19 april 2017

"Inkoop is een integraal deel van de business"

Interview met Stefan van der Zwet, directeur realisatie Heembouw Groep

Opmerkelijk voor de bouw is dat Heembouw Groep doorlopend onderzoek laat doen naar de wensen van haar klantgroepen wonen, kantoren en bedrijfsruimten. Zo kan het innovatieve bouwbedrijf werkelijk toegevoegde waarde leveren. Per klantgroep heeft Heembouw strategische toeleveranciers die deze waarde helpen creëren. Directeur realisatie Stefan van der Zwet verwacht dat de samenwerking steeds verder zal gaan, tot uiteindelijk een gezamenlijk verdienmodel.

19 april 2017

MKB-Nederland en NEVI lanceren gids Eerste Hulp bij Inkopen

Slimme inkoop zorgt voor harde resultaten in het mkb

De Nederlandse Vereniging voor Inkoopmanagement (NEVI) en MKB-Nederland willen ondernemers helpen beter en vooral slimmer zaken met elkaar te doen door hun inkoopprocessen te verbeteren. Zo kunnen zij innovaties aanjagen, gezamenlijk verspillingen tegengaan en zorgen voor een concurrerende ‘supply chain’ met harde resultaten.

19 april 2017

Snapt de politiek wat er speelt binnen het mkb?

MKB Barometer Verkiezingen | Bekijk de video

Op 9 maart was de MKBuzz bij Makro Nieuwegein om ondernemers te vragen naar hun mening over de politiek. Snapt Den Haag eigenlijk wel waar ondernemers tegenaan lopen?

20 maart 2017

Tweede Kamerverkiezingen 2017, wat stemt de ondernemer?

Heb jij het overzicht nog?

De verkiezingscampagnes zijn in volle gang, politici beloven de ene na de andere miljoen. Dit jaar vinden de verkiezingen voor de tweede kamer plaats op 15 maart. Weet jij al wat je gaat stemmen?

14 maart 2017

Wat wil de ondernemer van de politiek na 15 maart?

MKB Barometer Verkiezingen | Bekijk de video

Op 1 maart was de MKBuzz bij Makro Vianen om de mening van ondernemers te peilen. Wat willen ondernemers dat de politiek voor hen verandert na de verkiezingen?

14 maart 2017

Wat als ondernemers het voor het zeggen hadden in de politiek?

MKB Barometer Verkiezingen | Bekijk de video

Op 8 maart 2017 was de MKBuzz bij Makro Den Bosch om ondernemers te vragen naar hun mening. Wat zouden ondernemers veranderen, als zij voor 1 dag premier waren?

14 maart 2017

Kleed je bedrijf aan

Column Peter Hofman

De laatste jaren is er veel veranderd met betrekking tot nieuwe kleding aanschaffen. Mensen kiezen er steeds vaker voor om van achter hun computer te bestellen in plaats van een dag door de stad te slenteren en met zware kledingtassen te sjouwen. Ook in het bedrijfsleven speelt online bedrijfskleding bestellen een steeds grotere rol. Maar wat zijn nou de voor- en nadelen? Is het een slim idee om voor je bedrijf online bedrijfskleding te bestellen?

13 maart 2017

"Grote dingen bereiken door klein te denken"

Wat een Brabantse ondernemer leerde in Oeganda

Ondernemer Ruud van den Boogaart vertrok als bedrijvenambassadeur van Oxfam naar Oeganda met zijn 'Nederlandse bril' op, maar kwam terug met een andere blik op de wereld. "Terug naar de kern van ondernemerschap." Bekijk de video.

26 oktober 2016

Getoond 127 tot en met 144 van 201 totaal, er zijn meerdere pagina's