Ondernemers worden massaal eigenrisicodrager voor Ziektewet

Werkgevers willen grip op ziekteverzuim

03 december 2013

Het aantal ondernemers dat ervoor kiest om eigenrisicodrager voor de Ziektewet te worden, neemt toe. Ze hopen op die manier meer grip te krijgen op ziekteverzuim en arbeidsongeschiktheidskosten.

Mijn werknemer meldt zich ziek, en nu?

Dat blijkt uit cijfers van HR-adviseur Robidus. Bedrijven zijn inmiddels eigenrisicodrager voor een half miljoen werknemers, goed voor 12,2 miljard euro. 

Vanaf 2014 worden de Ziektewet-lasten van een flexwerker die ziek uit dienst is gegaan, direct doorberekend aan de voormalige werkgever. Daarmee verdwijnt het voordeel 'minder risico op hoge kosten vanwege ziekte' voor werkgevers met veel tijdelijke krachten. Een van de gevolgen hiervan lijkt nu te zijn dat werkgevers meer grip willen krijgen op de verzuimbegeleiding en daarom uit het publieke bestel stappen.  

Wat is een eigenrisicodrager?

Als je eigenrisicodrager bent voor de Ziektewet, dan betaal je zelf de uitkering voor een werknemer die ziek wordt. Ook zorg je, samen met de werknemer, voor zijn re-integratie. Verder regel je zelf het preventie- en verzuimbeleid, samen met arbodeskundigen of de arbodienst die je in de arm hebt genomen. Al met al houd je als eigenrisicodrager zelf controle over het hele proces. Je kunt alleen eigenrisicodrager voor de Ziektewet worden voor werknemers:

  • zonder ‘gewone’ arbeidsovereenkomst, zoals thuiswerkers en stagiairs;

  • die bij je hebben gewerkt (en verzekerd waren) en daarna ziek werden;

  • met een (tijdelijk) contract, van wie de arbeidsovereenkomst eindigt tijdens ziekte. Denk bijvoorbeeld aan uitzendkrachten.

Kosten eigenrisicodragerschap

De premie die je als ondernemer moet betalen voor de Ziektewet is gebaseerd op het risico binnen je sector. Kies je ervoor om eigenrisicodrager te worden, dan betaal je een lagere sectorpremie. Dat komt omdat het Ziektewetdeel dan grotendeels vervalt.

Let op: je hebt als eigenrisicodrager wel andere kosten. Je betaalt dan namelijk zelf de Ziektewet-uitkering aan je zieke werknemers en de kosten voor hun re-integratie. En je moet kennis van de Ziektewet in huis hebben, een eigen verzuimadministratie voeren en mogelijk je contract voor arbodienstverlening uitbreiden.

Zet deze kosten tegenover de premies voor je sector en de risicocijfers. Zo kom je erachter of het voordeliger is om eigenrisicodrager voor de Ziektewet te worden of dat niet te doen. 

Bronnen: UWV, Robidus

Auteur

Lenneke Arts