Online ondernemers populairder bij klant

Houd je groei vast met behulp van internet

04 september 2013

Ondernemers die zichtbaar zijn op internet, zijn populairder bij hun klanten dan ondernemers die zich niet op het wereldwijde web begeven. De consument winkelt steeds vaker online, waardoor winkels met een webshop beter hun groei kunnen vasthouden.

Dat blijkt uit onderzoek van het Economisch Bureau van ING.

De Nederlandse detailhandel is de afgelopen jaren flink getroffen door de economische crisis. De consument heeft minder te besteden en grondstofprijzen zijn omhoog geschoten. Opvallend is dat de bedrijven die in deze moeilijke tijd veel aandacht hebben besteed aan hun online presentatie, hun groei juist wél wisten vast te houden. Grote spelers als Bol.com, Wehkamp en Albert Heijn nemen steeds vaker een hoge positie in op ranglijsten voor sterke detailhandelsmerken. 

Beeld consument wordt online bepaald

Uit het onderzoek kan dus worden opgemaakt dat ondernemers die niet online aanwezig zijn, de boot lijken te missen. Het beeld dat consumenten van jouw merk hebben, wordt steeds vaker online bepaald. De tijd van 'zomaar een webshopje' naast je gewone winkel hebben, is voorbij volgens het ING Economisch Bureau. Ben je niet online aanwezig, dan loop je achter. En onderrnemers die achterlopen, moeten snel grote stappen maken om deze achterstand in te halen. 

Haal méér uit online ondernemen

Om jou te leren hoe je online kunt ondernemen en hoe je - als je al online bent - meer kunt halen uit je online aanwezigheid, hebben wij de Themapagina Online ondernemen opgezet. Hier lees je bijvoorbeeld hoe je inzicht krijg in het bezoekersgedrag op je website, hoe je social media op een nuttige manier kunt inzetten en hoe je de betaalprocedure van je webwinkel verbetert. En vraag je je weleens af of je websitebouwer het wel goed heeft gedaan? Via dit artikel leer je bijvoorbeeld dat je headers (koppen en subkoppen) moet gebruiken, óók in het content management systeem en dat je moet zorgen voor afwisselende meta-informatie.

Eerste hulp bij online ondernemen

Wil je uitgebreider informatie over jouw zichtbaarheid op internet, maar weet je niet waar je moet beginnen? Lees dan ons gratis digitale boekje over online ondernemen. Daarin vind je allerlei tips en ondernemersverhalen. 

Bron: DeOndernemer.nl, MKB Servicedesk

Auteur

Liesbeth Meenink