Nederlandse WeTransfer groot succes

Per minuut worden er 350 bestanden verstuurd via de website

21 januari 2013

Het gebruik van WeTransfer, een bekende website om grote bestanden te versturen, is in een half jaar verdubbeld. Sinds de start van het jonge Nederlandse bedrijf hebben gebruikers zo'n 117 miljoen bestanden verstuurd.

Whitepaper Hoe bedien ik mijn klanten online?

Dat blijkt uit een Infographic van het Amsterdamse bedrijf. De site wordt vooral gebruikt voor het versturen van grote bestanden. De gemiddelde transfer is 147 MB. Elke minuut vinden er 350 bestandsoverdrachten plaats en gaat er 8 duizend terabyte aan data via de WeTransfer-servers. De bestanden kwamen van en gingen naar 187 verschillende landen.

In maart vond er 1 miljoen gigabyte aan inkomend dataverkeer plaats. Het totaal aantal filetransfers in 2011 bedroeg 65 miljoen, veroorzaakt door 23 miljoen unieke bezoekers. De grote groei kan te maken hebben met het offline gaan van enkele concurrenten, waaronder het vervolgde MegaUpload. WeTransfer wordt gerund door de bekende blogger Nalden en heeft naast een Nederlands ook een Amerikaans kantoor.

Inkomsten

WeTransfer verdient geld met de verkoop van achtergronden tijdens het up- en downloaden. Daarnaast zijn er 15.000 WeTransfer-subdomeinen verkocht. WeTransfer host bestanden maximaal twee weken en ze mogen tot 2 GB groot zijn.

Later dit jaar komt er een nieuwe versie van de site online. Tot nu toe was de interface uitermate eenvoudig en makkelijk, wat heeft bijgedragen aan het succes. Het gebruik van Flash maakt plaats voor een html-versie.

Online kansen voor ondernemers

Het versturen van grote bestanden via websites zoals WeTransfer is voor ondernemers een interessante online kans. Geen mailtjes meer die niet aankomen of gesleur met usb-sticks of harde schijven. Lees meer over online kansen voor ondernemers, zoals videoconferencing, cloud computing, narrowcasting en online leads genereren in het whitepaper 'Hoe bedien ik mijn klanten online?'

Bronnen: WeTransfer, Bright, Emerce