Geen lastenverzwaring meer voor ondernemers

Biesheuvel roept politiek op te stoppen met belastingverhoging

22 augustus 2012

Geen belastingverhogingen en anderen lastenverzwaringen meer voor ondernemers.Voorzitter van MKB-Nederland, Hans Biesheuvel doet in een brief onder ander deze oproep aan alle lijsttrekkers van de politieke partijen.

In plaats daarvan moet de overheid in haar eigen vlees snijden. Volgens Biesheuvel heeft de btw-verhoging veel kwaad bloed gezet bij mkb-bedrijven.

Optimisten

Ondernemers zijn volgens Biesheuvel optimisten van huis uit: ‘mensen die bij tegenwind doorgaan of iets nieuws beginnen’. Tegelijkertijd bestaat er behoefte aan duidelijkheid nu de economie onzeker blijft, voelbaar bij alle leden van MKB-Nederland, van de aannemers en de hoveniers, tot detaillisten en horecaondernemers. In de brief aan de lijsttrekkers roept de voorzitter van MKB-Nederland de toekomstige regeerders en oppositieleiders van ons land op die duidelijkheid te geven: ‘Ondernemers houden van klare taal’.

Investeren

Naast de oproep voor grote overheidsbezuinigingen, wil Biesheuvel onder andere dat het nieuwe kabinet onvoorwaardelijk steun blijft geven aan de euro. Hij schrijft dat een derde van ons inkomen direct voortkomt uit het buitenland. Geld dat weer in eigen land wordt uitgegeven. Geld blijven uitgeven en investeren is essentieel voor de groei van onze economie. De MKB-voorzitter wil dan ook dat nieuwe initiatieven voor kredietverlening volop de ruimte krijgen. Daarnaast wijst hij op de zware werkgeverslasten voor mkb-ondernemers zoals twee jaar loon doorbetalen bij ziekte.

Ook roept Biesheuvel op de vermogenspositie van pensieonfondsen gunstiger te berekenen. Zodat de fondsen niet hoeven te korten op de pensioenen. 

Geen somberheid

‘Het laatste wat ik en ondernemers van Nederland willen is vervallen in somberheid’, eindigt Biesheuvel zijn oproep aan de lijsttrekkers. ‘Zit dat dan niet in de weg, we hebben elkaar juist nodig om uit de crisis te komen’.

(Bron: MKB Nederland)