Aangifte doen in 2013: SBR verplicht

Tips voor aangifte inkomsten- en vennootschapsbelasting
Als ondernemer moet je vóór 1 april 2013 aangifte doen voor de inkomstenbelasting. Op 1 juni 2013 is de deadline voor de aangifte van vennootschapsbelasting. Let op: dit jaar is aanleveren via SBR verplicht.
Meer over SBR?
Klik hier
Download het whitepaper over fiscale zaken!
Naar MijnMKB
Welke fiscale kansen kan ik grijpen in 2013?
Klik hier
Hoogtepunten uit het webinar Fiscale Trends
Bekijk de video
Hulp nodig bij je aangifte?
Klik hier
Gebruik een handige checklist
Lees meer
Vanaf 1 januari 2013 is de elektronische aangifte inkomstenbelasting en vennootschapsbelasting voor ondernemers alleen nog maar via Standard Business Reporting (SBR) ofwel Standaard Bedrijfs Rapportage te doen. Deze standaardisering van gegevens is samen met digitalisering, automatisering en online boekhouden de drijvende kracht achter ‘continue rapportage’. 
 

Meer inzicht door continue rapportage

Continue rapportage geeft je als ondernemer voortdurend inzicht in relevante financiële ontwikkelingen van je bedrijf, zoals je cashflow en werkkapitaal. Om constant op de hoogte te blijven van je cijfers is het wel noodzakelijk dat je je rapportageproces digitaliseert en gegevens bij de bron standaardiseert (SBR). Uiteindelijk kan je dan als ondernemer beter en sneller beslissingen nemen op basis van actuele ontwikkelingen in het bedrijf.
 
SBR is dus niet alleen een verplichting, maar biedt ook kansen. Neem daarom de nodige stappen, zoals de herinrichting van je administratie om de mogelijkheden van SBR echt te benutten. 
 

Ben jij al klaar voor SBR?

Als je nou gebruik maakt van een financieel tussenpersoon (accountant, fiscaal adviseur, administratiekantoor) of binnen je eigen organisatie de fiscale aangiftes samenstelt, je moet nagaan of alle personen in kwestie op de hoogte zijn van SBR en tijdig de nodige aanpassingen doorgevoerd zijn - zoals het aanvragen van een organisatiegebonden PKIoverheidcertificaat. Lees hier meer over maatregelen voor SBR .
 

Tips aangifte inkomstenbelasting

Sta je op het punt je belastingaangifte in te vullen? Gebruik dan deze handige checklist zodat je niets vergeet.
 

MKB Trends 2013: Fiscale tips

Op 18 december 2012 vond in de Malietoren in Den Haag het webinar plaats over Fiscale Trends 2013. Gastsprekers Sylvester Schenk (Flynth) en Hans Biesheuvel (MKB Nederland) noemden belangrijke belastingtips voor ondernemers. 
 

Dossiers

Ben jij al klaar voor SBR?

MKB Trends 2013: SBR standaard bij gegevensuitwisseling
De overheid heeft in samenwerking met marktpartijen besloten om Standard Business Reporting (SBR) te introduceren als standaard voor...

Dien voor 1 mei je belastingaangifte in!

Checklist en tips voor belastingaangifte inkomsten- en vennootschapsbelasting
Niet vergeten: je aangifte inkomstenbelasting moet vóór 1 mei bij de Belastingdienst binnen zijn. Voor de belastingaangifte vennootschapsbelasting heb...

Aangifte inkomstenbelasting wordt makkelijker

Vanaf 2013 hoef je je administratie nog slechts bij één instantie aan te leveren
De Belastingdienst, de KvK, het CBS, eerder moest je je financiële administratie voor inkomsten- en vennootschapsbelasting nog bij allerlei instanties...

Praat met ons mee op

Van Spaendonck Groep B.V
Postadres
Postbus 90154
5000 LG . Tilburg

Bezoekadres:
Reitseplein 1
5037 AA . Tilburg
Tel: 088 652 00 50

Toegevoegd

U kunt verder winkelen of de bestelling afronden.

Afronden
MKB Servicedesk maakt gebruik van cookies
/7158/cookieverklaring-mkb-servicedesk.htm
 Meer informatie
 Melding sluiten