Minister Ploumen neemt business guide Duitsland in ontvangst

Handige gids nu gratis te downloaden

29 november 2013

MKB-Nederland-voorzitter Hans Biesheuvel heeft minister Lilianne Ploumen van Buitenlandse Handel, tijdens haar bezoek aan de Week van de Ondernemer, de business guide Duitsland overhandigd.

Duitsland is onze belangrijkste handelspartner en blijft ook in de toekomst belangrijk voor Nederland. In 2012 groeide de handel met 4 procent naar een waarde van 157,6 miljard euro, blijkt uit cijfers van het CBS. Het is dus geen gekke gedachte om je activiteiten uit te breiden naar Duitsland - het is dichtbij, de afzetmarkt is met 82 miljoen inwoners enorm en de economie groeit.

In de business guide vind je informatie over de economie, zakencultuur en kansen voor de toekomst. Vol handige tips om de Duitse markt te kunnen betreden en met veel interviews met ondernemers. 

Bespaar nu 30.000 euro op transportkosten!

Zie jij ook kansen in het buitenland? Doe mee met MKB Export Award en win de hoofdprijs. Met de MKB Export Award zet je jouw bedrijf op de wereldkaart en geef je jouw internationale ambities een vliegende (door)start. Je maakt kans op vervoer van pakjes en vracht ter waarde van 30.000 euro van TNT Express, een Zakenpartnerscan van AgentschapNL en een taalcursus bij de nonnen in Vught.

Auteur

Marlou Visser