Pas op voor een telefoontje van Domein Regulatie Benelux!

Blokkade van je internetdomein is flauwekul

12 juli 2013

"Iemand heeft geprobeerd jouw domeinnaam, maar dan eindigend op .net, .eu of .info, vast te leggen. Omdat jij de naam met .nl bezit, is deze registratie geblokkeerd en heb je 48 uur de tijd om ook het adres met de andere uitgang te claimen. Dat kan al voor 30 euro voor vijf jaar. Als je het niet doet, wordt het adres door een derde overgenomen." Met dit onwaarschijnlijke verhaal probeert DR Benelux ondernemers over te halen klant te worden. Trap er niet in.

Whitepaper Je administratie op orde

Ook MKB Servicedesk kreeg een telefoontje van DR Benelux. Iemand zou www.mkbservicedesk.info hebben geprobeerd te claimen. 

Gedupeerd

Wij zijn niet de enigen die door dit bedrijf zijn benaderd. Een gedupeerde vertelt op het forum van TROS Radar een soortgelijk verhaal. Iemand probeerde zijn domeinnaam, maar dan eindigend op .net, te registeren. Voor 70 euro kon hij dit domein zelf voor vijf jaar vastleggen. Na een tijdje kreeg hij wéér een telefoontje van DR Benelux. Dit keer met het aanbod om het .net-domein tien jaar vast te leggen. Het prijskaartje? 300 euro. De facturen komen nog steeds binnen bij de gedupeerde ondernemer.

Op het Radar-forum wordt gezegd dat de oplichters zich ook kunnen voordoen als de Stichting Internet Domein Registratie (SIDN). Trap niet in deze list van Domein Regulatie Benelux. SIDN gaat namelijk alleen over domeinnamen die eindigen op .nl.

Bovendien is jouw domeinnaam veilig bij je hostingpartner. En kan dus niet, in tegenstelling tot wat DR Benelux beweert, worden gekaapt door derde partijen.

Klachten

Ook bij de Fraudehelpdesk komen klachten binnen over de praktijken van DR Benelux, die ook opereert onder de namen Domein Regulatie Nederland en registratie-dienst.nl. Het bedrijf is op dit moment actief mensen aan het benaderen.

Let op: acquisitiefraude gebeurt vaak in de zomer. Als medewerkers taken overnemen van leidinggevenden of collega's die op vakantie zijn, herkennen zij fraudeurs minder snel. Waarschuw je medewerkers dat zij niet zomaar akkoord moeten gaan met voorgestelde overeenkomsten. Zorg dat het bedrijf een voorstel per post opstuurt en controleer de gegevens.

Wat kun je doen?

  • Ben je door DR Benelux bang geworden dat je je internetnaam kwijtraakt? Neem contact op met je hostingprovider. Waarschijnlijk is er niets aan de hand.

  • Wil je zelf graag een .net of .info variant van je domeinnaam vastleggen? Surf naar de website en registreer het domein zélf. Wijzelf hebben na het telefoontje van DR Benelux direct mkbservicedesk.net vastgelegd. Voor 7,50 euro!

  • Meld de poging bij de Fraudehelpdesk of MKB Nederland. Zij maken werk van acquisitiefraude

Auteur

Marlou Visser