Pas op voor een telefoontje van Domein Regulatie Benelux!

Blokkade van je internetdomein is flauwekul
"Iemand heeft geprobeerd jouw domeinnaam, maar dan eindigend op .net, .eu of .info, vast te leggen. Omdat jij de naam met .nl bezit, is deze registratie geblokkeerd en heb je 48 uur de tijd om ook het adres met de andere uitgang te claimen. Dat kan al voor 30 euro voor vijf jaar. Als je het niet doet, wordt het adres door een derde overgenomen." Met dit onwaarschijnlijke verhaal probeert DR Benelux ondernemers over te halen klant te worden. Trap er niet in.
Meer weten over online ondernemen?
Klik hier
Download het e-book!
Naar MijnMKB
Heb jij overzicht op je bedrijf?
Klik hier
Houd je administratie op orde!
Naar MijnMKB
Ook MKB Servicedesk kreeg een telefoontje van DR Benelux. Iemand zou www.mkbservicedesk.info hebben geprobeerd te claimen. 
 

Gedupeerd

Wij zijn niet de enigen die door dit bedrijf zijn benaderd. Een gedupeerde vertelt op het forum van TROS Radar een soortgelijk verhaal. Iemand probeerde zijn domeinnaam, maar dan eindigend op .net, te registeren. Voor 70 euro kon hij dit domein zelf voor vijf jaar vastleggen. Na een tijdje kreeg hij wéér een telefoontje van DR Benelux. Dit keer met het aanbod om het .net-domein tien jaar vast te leggen. Het prijskaartje? 300 euro. De facturen komen nog steeds binnen bij de gedupeerde ondernemer.
 
Op het Radar-forum wordt gezegd dat de oplichters zich ook kunnen voordoen als de Stichting Internet Domein Registratie (SIDN). Trap niet in deze list van Domein Regulatie Benelux. SIDN gaat namelijk alleen over domeinnamen die eindigen op .nl.
 
Bovendien is jouw domeinnaam veilig bij je hostingpartner. En kan dus niet, in tegenstelling tot wat DR Benelux beweert, worden gekaapt door derde partijen.
 

Klachten

Ook bij de Fraudehelpdesk komen klachten binnen over de praktijken van DR Benelux, die ook opereert onder de namen Domein Regulatie Nederland en registratie-dienst.nl. Het bedrijf is op dit moment actief mensen aan het benaderen.
 
Let op: acquisitiefraude gebeurt vaak in de zomer. Als medewerkers taken overnemen van leidinggevenden of collega's die op vakantie zijn, herkennen zij fraudeurs minder snel. Waarschuw je medewerkers dat zij niet zomaar akkoord moeten gaan met voorgestelde overeenkomsten. Zorg dat het bedrijf een voorstel per post opstuurt en controleer de gegevens.
 

Wat kun je doen?

  • Ben je door DR Benelux bang geworden dat je je internetnaam kwijtraakt? Neem contact op met je hostingprovider. Waarschijnlijk is er niets aan de hand.
  • Wil je zelf graag een .net of .info variant van je domeinnaam vastleggen? Surf naar de website en registreer het domein zélf. Wijzelf hebben na het telefoontje van DR Benelux direct mkbservicedesk.net vastgelegd. Voor 7,50 euro!
  • Meld de poging bij de Fraudehelpdesk of MKB Nederland. Zij maken werk van acquisitiefraude

Ondernemer is duizenden euro's kwijt aan spooknota's

Schade in Benelux gemiddeld 5000 euro per bedrijf
Ondernemers in de Benelux zijn jaarlijks naar schatting gemiddeld 5000 euro kwijt door acquisitiefraude. Dat blijkt uit onderzoek van het...

"Oplichters 2 jaar de cel in"

Nieuwe wet SP en VVD beschermt ondernemers tegen spooknota's
De SP en VVD dienen vandaag een initiatiefwet in die een einde moet maken aan spookfacturen. Tot nu toe hebben fraudeurs vrij spel omdat er nog geen...

Praat met ons mee op

Van Spaendonck Groep B.V
Postadres
Postbus 90154
5000 LG . Tilburg

Bezoekadres:
Reitseplein 1
5037 AA . Tilburg
Tel: 088 652 00 50

Toegevoegd

U kunt verder winkelen of de bestelling afronden.

Afronden
MKB Servicedesk maakt gebruik van cookies
/7158/cookieverklaring-mkb-servicedesk.htm
 Meer informatie
 Melding sluiten