5 dagen extra voor belastingaangifte

Staatssecretaris verschuift inleverdatum door stakende fiscus

15 december 2009

Iedereen die belasting moet betalen heeft 5 dagen extra de tijd gekregen om zijn of haar belastingaangifte op orde te krijgen. De deadline waarop alle gegevens bij de Belastingdienst binnen moet zijn is hiermee verschoven van 1 naar 6 april.

Handreiking

Dit heeft staatssecretaris van Financiën Jan Kees de Jager besloten. Diverse politieke partijen wilde dat de belastingbetaler tegemoet zou worden gekomen. De VVD stelde voor de gebruikelijke deadline van 1 april op te schuiven omdat de dienstverlening van de Belastingdienst door stakingsacties te wensen over liet door diverse stakingsacties.

Brief

De staatssecretaris schreef in een brief aan de Tweede Kamer: "Ik meen dat ik er van mijn zijde alles aan moet doen om de onzekerheid die in de afgelopen dagen over de inlevertermijn is gecreëerd weg te nemen." Toch wilde De Jager niet spreken van slechte dienstverlening. Wel ziet hij zich door de publieke discussie duidelijkheid over de mate van uitstel te geven.

Antwoord

Volgens de Belastingdienst kan iedereen die vóór 1 april zijn aangifte indient erop rekenen dat deze vóór 1 juli bericht krijgt of er teveel belasting is betaald. De staatssecretaris kan echter niet garanderen of dit ook voor alle aangiften geldt die kort na 1 april zijn ingeleverd.