"Je moet je concurrenten nooit onderschatten"

Interview | TNE-finalist Evert van Bergen

22 november 2013

Het doel van The Next Entrepreneur-finalist Evert van Bergen is om medewerkers van horecagelegenheden er fashionable uit te laten zien én om de Nederlandse man in een hip bedrijfspak te krijgen. Wat levert de wedstrijd deze ondernemer op? En hoe bereidt hij zich voor op de grote finale?

In vijf stappen een bedrijf starten

In twee zinnen, wat is Suit Up?

“Mijn compagnon Roel Mangnus en ik zijn ervan overtuigd dat er veel te veranderen is aan de conservatieve markt van de bedrijfskleding. Met de moderne bedrijfskleding van Suit Up!, kunnen bedrijven hun uitstraling verbeteren en zorgen ze ervoor dat medewerkers zich met een beter gevoel op hun werk kunnen storten.”

Waarom doe je mee aan The Next Entrepreneur?

“Om meer aandacht voor ons bedrijf en draagvlak voor ons concept te genereren. Die aandacht, dat is gelukt. De laatste twee maanden zijn we veel in de media geweest. En ik merk dat klanten ons daardoor beter weten te vinden. Ze herkennen onze naam, wat de drempel verlaagt.”

Hoe bereid je je voor op de finale?

“Heel eerlijk? Ik ben zo druk dat ik me daar nog niet zo mee bezighoud. Ik ben zes dagen in de week bezig met mijn bedrijf, dus ik weet als geen ander hoe het reilt en zeilt. Dan moet ik dat verhaal straks uit mijn mouw kunnen schudden. Het wordt in ieder geval een spetterende presentatie met veel mooie kleding! ”

Waarom ga jij winnen?

“Dat vind ik een lastige vraag. Ik ken onze concurrenten niet persoonlijk, maar weet dat ze heel verschillend zijn. Het zal erom spannen: wie is het meest onderscheidend?”

Wie is jouw grootste concurrent?

“Ik schat ze allemaal hoog in, dus daar kan ik geen antwoord op geven. Bovendien: je moet je concurrenten nooit onderschatten.”

Stel, je wint. Wat ga je met het geld doen?

“Dan is dat de eerste stap richting uitbreiding. We willen ons marketingbudget het komende jaar verdrie- of verviervoudigen en dat vraagt om een flinke investering. We willen de wereld laten weten dat saaie bedrijfskleding niet meer nodig is. Dat het anders kan!”

Fotografie: Bertil van Beek Fotografie

Auteur

Lenneke Arts