Storing belastingdienst: "Geen uitstel betaling"

Aangifte omzetbelasting beperkt mogelijk

03 november 2014

De site van de belastingdienst kampt al sinds dinsdagmiddag met een storing. Ondernemers kunnen daardoor geen btw-aangifte doen. Bedrijven krijgen voor de aangifte uitstel tot en met 4 november, maar betalingen moeten wel op 31 oktober binnen zijn, zo meldt de belastingdienst.

Eerste hulp bij belastingzaken

Wanneer er weer aangifte kan worden gedaan is nog altijd onduidelijk. "We raden aan aangifte te doen zodra het weer werkt", aldus de belastingdienst.

Wel op tijd betalen?

Opvallend genoeg moet de betaling wel op 31 oktober binnen zijn. "Bij de betalingen hebben we geen storing." Ook als je geen aangifte kunt doen? "Ja, je moet dan zelf de verschuldigde omzetbelasting uitrekenen en betalen." Toch hebben veel ondernemers een betalingskenmerk nodig die zij alleen via het beveiligde online gedeelte van de website van de belastingdienst kunnen achterhalen. Daar heeft de belastindienst nu een oplossing voor met de zoekhulp betalingskenmerk.

Op de eigen website gaat de belastingdienst vooraslnog summier in op de storing: 'we werken aan een oplossing. Onze excuses voor het ongemak'.

Auteur

Raphael Klees