Nieuws

Marketing desk

65% ondernemers worstelt met keuze domeinnaam

Website moet makkelijk te onthouden en goed te vinden zijn

Het bedenken van een goede domeinnaam is nog niet zo makkelijk. Vaak passeren veel opties de revue voor er een keuze gemaakt wordt. De domeinnaam moet niet alleen passen bij het imago van je bedrijf, er zijn meerdere factoren waar je rekening mee moet houden.

03 maart 2020

Hoe vind ik mijn eerste klanten?

Waar vind je nieuwe klanten en hoe kom je met ze in contact?

Iedere starter zal zich er het hoofd over breken: hoe kom ik aan voldoende klanten? Acquisitie voeren kan op heel veel manieren. Leer hoe je nieuwe klanten kunt werven door potentiële klanten en opdrachtgevers te benaderen.

17 oktober 2018

Domeinnamen met .nl populairst onder Nederlandse ondernemers

Infographic: 79% ondernemers verkiest website met .nl

Maar liefst drie kwart van de Nederlandse ondernemers heeft een website die eindigt op .nl. Dat blijkt uit onderzoek* van MediaTest in opdracht van Stichting Internet Domeinregistratie Nederland (SIDN). Van de ondernemers die van plan zijn een domeinnaam te registreren, geeft 79 procent aan voorkeur te hebben voor een .nl-extensie.

05 september 2018

'Ontfocus' jezelf

Column Bart Groothuis | Risico van teveel focus

Ken je het filmpje van de Monkey Business Illusion? Nee, nou volg dan eerst de volgende link.

19 april 2018

Wat doen de kenners zelf aan SEO?

Onderzoek vindbaarheid online marketing opleidingen

Online vindbaarheid is voor steeds meer bedrijven van groot belang. Er zijn dan ook steeds meer partijen die opleidingen en trainingen verzorgen op dit gebied. Hoe goed zijn zij eigenlijk zelf te vinden op internet? Een onderzoek.

19 april 2018

'Heeft mijn websitebouwer het goed gedaan?'

Meest gestelde vraag bij Seo Scan tijdens Week van Ondernemer

'Meestal minder goed dan je had verwacht', is het antwoord van de seo-experts op de Week van de Ondernemer. Aan de techniek schort er nog wel het een en ander bij websites van mkb'ers.

27 februari 2018

'Content is King'

Column | Acht redenen om te investeren in content marketing

Content marketing is sterk in opkomst. Want een structurele dialoog aangaan met je doelgroep via aansprekende content is veel effectiever en kost meestal aanzienlijk minder dan het pushen van reclameboodschappen.

27 december 2016

Download e-book Eerste hulp bij Online Ondernemen

Geld verdienen door en met internet

Dit praktische boekje gaat over ondernemen op internet. Het biedt eerste hulp bij jouw eerste stappen op het internet, maar helpt je ook verder als je al actief bent. Het e-book is gratis te downloaden.

19 november 2015

Meer gebruikers Facebook dan bezitters smartphone

53 procent van Nederland heeft nu een tablet

Het aantal smartphones en tablets in Nederland blijft stijgen. Voor het eerst zijn er meer mensen die een smartphone bezitten (67%) dan een pc/desktop (65%). Meer dan de helft van de Nederlanders (53%) is in het bezit van een tablet. Opvallend genoeg heeft 72 procent van de Nederlanders een Facebook-account.

18 december 2014

Ondernemers op spreekuur social media in de MKBuzz

'Hoe kan ik me onderscheiden op social media?'

'Hoe beslis ik wat ik op Facebook zet en wat op Twitter?', 'Hoe vind je onderwerpen om over te twitteren?' en 'Wat moeten mensen met mijn berichtjes?' Allemaal vragen die voorbijkomen tijdens het inloopspreekuur social media in de MKBuzz van expert Richard Bordes.

03 april 2013

Waar moet je als ondernemer op letten bij de nieuwe Code Email?

Let op, de eisen voor mailings zijn strenger!

Sinds 1 januari 2012 geldt de Code Email. Je mag niet meer ongevraagd digitale mailings van partners doorsturen en moet explicieter toestemming vragen aan je klanten.

04 februari 2013

Stem je direct mail meer af op de klant!

Ondernemers laten kansen liggen met mailings

Hoewel je met direct mail álle kanten uit kunt, zijn ondernemers weinig inventief als het gaat om mailings. Slechts 17 procent spreekt de ontvanger direct aan, blijkt uit onderzoek van de Rijksuniversiteit Groningen en PostNL.

22 januari 2013

Hoe kan ik geld verdienen met internet?

'Ondernemers: Gebruik nieuwe definititie van communicatie'

De generatie van nu groeit op met smartphones en is altijd en overal online. Maar wat moet je daarmee als ondernemer? Moet je perse iets met social media doen? Oftewel waarmee en hoe kun je geld verdienen met internet?

22 januari 2013

Hoe word ik waardevol voor mijn klanten?

Houd van je klant en de klant houdt van jou

Om te zorgen dat je klant je niet meer kan missen, zul je je moeten onderscheiden van bedrijven die eenzelfde (soort) product of dienst aanbieden. Reclameman Eugène Roorda vertelt hoe.

22 januari 2013

Ondernemer wil betalen voor online diensten

55% van de mkb'ers wil betaalde online diensten gaan gebruiken

Nederlandse mkb-ondernemers lopen voorop in het gebruik van betaalde online ICT-diensten. 46% van de Nederlandse ondernemers betaalt voor online diensten, tegenover 29% van de ondernemers wereldwijd.

22 januari 2013

Facebook verwijdert bedrijvenpagina's

Groei Facebook neemt af

Voor het eerst in de Facebook-geschiedenis, neemt de stijging van het gebruikersaantal af. Een van de mogelijke oorzaken is de grote schoonmaak van Facebook.

22 januari 2013

Beste reclamemensen ter wereld adviseren ondernemers

De 24 uur van de Reclame ruimt tijd in voor ondernemers uit het mkb

Reclame maken voor je bedrijf: een onderwerp dat veel ondernemers hoofdpijn bezorgt. Want ben je niet gewoon het liefst bezig met ondernemen, waar jij goed in bent? De 24 uur van de Reclame biedt uitkomst. Dé topmensen uit de reclamewereld brainstormen met ondernemers over reclame maken.

09 januari 2013