Organisatie desk

Wat je moet weten voor optimale bedrijfsprestaties
MKB-vernieuwde-MijnMKB-Community.jpg

Nieuw in MijnMKB: contact opnemen en korte antwoorden

Zie in een oogopslag alle nieuwe posts
Ook afgelopen week hebben we weer gewerkt aan jullie feedback. Daarom kun je nu de nieuwste posts zien op je startpagina, hebben we een contactoptie toegevoegd en moet je korter van stof zijn in je polls.
Schermafbeelding 2018-10-22 om 11.09.39.png

Stel jouw vraag aan 60.000 ondernemers en meer

Meer overzicht en specifieker posten
We hebben ook deze week weer hard gewerkt aan MijnMKB. Bedankt voor jullie leuke reacties en scherpe feedback. De groepenpagina is verbeterd, je kunt nu posten in een specifieke groep ondernemers en een poll toevoegen aan jouw post.
Schermafbeelding 2018-10-15 om 14.41.50.png

Wat kan ik met MijnMKB?

Hoe werken die Posts?
We hebben MijnMKB drastisch vernieuwd. Met de mogelijkheid tot het posten van je eigen berichten, reageren op vragen, chatten met andere ondernemers en het delen via WhatsApp lijkt het bijna wel een social media platform voor ondernemers. Lees wat je precies allemaal kunt met MijnMKB.
MKB-onderzoek-Motivaction.jpg

Commercieel Nederland is somber over groei en laat kansen liggen!

Mogelijkheden om te groeien en klantgericht te ondernemen
In de troonrede van begin september was Koning Willem-Alexander positief over het Nederlandse Bedrijfsleven. Alleen ziet commercieel Nederland dit anders. Motivaction en Sales Management Association deden hier onderzoek naar. Dit zijn de belangrijkste bevindingen.
MKB-vernieuwde-MijnMKB-Community.jpg

MijnMKB is vernieuwd!

Ondernemen doe je samen
In 2012 lanceerden we samen met MKB Nederland de eerste versie van MijnMKB. Hier hebben de afgelopen zes jaar meer dan 60.000 ondernemers een account aangemaakt. Maar er ontbrak iets... Nu niet meer!
Freke-Instock.jpg

Gered eten op je bord

Van Pieper Bier tot Food Rescue Center
“Aan de wil ligt het niet, de reacties die wij krijgen zijn altijd positief. Wanneer we een aantal praktische obstakels overwinnen en meer partijen betrekken, kunnen we een groot verschil maken. Bij Instock koppelen we idealisme aan ervaring. Onze idealen staan altijd voorop, de SDGs die met voedsel te maken hebben, liggen aan de basis van onze restaurants. Maar je moet wel een kloppende businesscase hebben. Ik heb nooit gedroomd van het opzetten van een restaurantketen. De strijd tegen voedselverspilling, daar gaat het om.”
OFN-SDG.jpg

Circulariteit voorkomt nieuw afval

“Circulariteit betekent verantwoordelijkheid nemen voor jouw reststromen die over vele jaren pas vrijkomen.” Voor general manager Sean Buitenhuis van Outdoor Furniture Nederland (OFN) is deze visie leidend voor de werkwijze van het bedrijf in Geldermalsen dat ‘objecten’ in de buitenruimte ontwerpt, realiseert, onderhoudt en exploiteert. “OFN omarmt die verantwoordelijkheid, onderschrijft de Sustainable Development Goals en draagt concreet bij aan zeker vijf doelen.”
Sander-van-Geelen---drogers.jpg

Onze voetafdruk wordt steeds kleiner

Onder andere door het duurzaamste kantoor ter wereld
Familiebedrijf Geelen Counterflow in Haelen maakt grote drogers en koelers voor de voedingsmiddelenindustrie. Die verbruiken evenveel aardgas als vijfhonderd tot duizend gezinnen. Dat knaagt al een tijdje bij directeur Sander Geelen, die als wereldzeiler van nabij heeft gezien hoe door menselijk ingrijpen milieu en klimaat veranderen.
Jeanine-de-Vries-ECOstyle.jpg

Ecologie zit in onze genen

Al generaties besef van de SDG's
Haar opa constateerde het zo'n 50 jaar geleden al: duurzaamheid heeft de toekomst. De aardappelteler zag de chemische middelen die gebruikt werden op het lang en voorspelde dat dit niet goed kon gaan. Hij richtte ECOstyle op, dat natuurlijke producten voor bodemplanten en dier ontwikkelt en vermarkt, en waarbij biodiversiteit het uitgangspunt is. Jeanine de Vries heeft het inmiddels overgenomen van haar opa, maar werkt nog net zo hard aan die duurzaamheid.
Hugo-van-Osch---ARTE.jpg

We leggen een steen in de rivier

'Omdat het beter is voor de wereld'
De SDG's klinken misschien als een ver-van-je-bed-show. Hoe moet je daar als (kleine) ondernemer nou aan beginnen? En met welk doel begin je? In dit artikel deelt Hugo van Osch, directeur van Arte, hoe hij het aanpakt en welke voordelen dit hem brengt.
Getoond 1 tot 10 van 194
Er zijn meerdere pagina's.

Meestgelezen in Organisatie desk

Praat met ons mee op

MKB Servicedesk
Postadres
Postbus 40273
3504 AB Utrecht

Bezoekadres:
Reactorweg 9a
3542 AD Utrecht
Tel: 088 652 00 50

Toegevoegd

U kunt verder winkelen of de bestelling afronden.

Afronden
MKB Servicedesk maakt gebruik van cookies
/7158/cookieverklaring-mkb-servicedesk.htm
 Meer informatie
 Melding sluiten