Ondernemers hebben problemen met vinden horecapersoneel

In hoogseizoen 54 duizend mensen te weinig

15 december 2009

De zomer komt er aan en de terrasjes en restaurants lopen vol. Te vol, aangezien de horecaondernemer ontzettend veel problemen heeft om personeel te vinden. Koninklijk Horeca Nederland (KHN) spreekt donderdag in De Telegraaf van een groot probleem.

De spanning in de horeca is hoog opgelopen. Dat zegt Leo van Eeghen, voorzitter van de sector restaurants van KHN. In totaal bestaat de horeca uit 44.000 ondernemingen waar ongeveer 350.000 mensen werken. Gevolg van de krapte in de personeelsmarkt is dat het aanwezige personeel een te hoge werkdruk heeft. Volgens Novum Nieuws is de oorzaak van het tekort dat veel andere sectoren in dezelfde personeelsvijver vissen. De horeca zou moeite hebben met het werven van personeel vanwege een imagoprobleem. Ook het beroepsonderwijs voor de sector zou van onvoldoende kwaliteit zijn.  

Klik hier voor een artikel over personeel werven

Klik hier voor de vacaturebank van MKB Servicedesk en werk.nl