Werkende vader wil meer tijd voor kinderen

Het Nieuwe Werken beste oplossing

23 augustus 2012

Ruim 50 procent van de werkende vaders wil meer tijd voor de kinderen versus 35 procent van de moeders. Het Nieuwe Werken is volgens de vaders daarvoor de beste oplossing.

Dat blijkt uit onderzoek van Motivaction in opdracht van Natuur & Milieu in het kader van de Week van Het Nieuwe Werken. In het onderzoek zijn werkende ouders met jonge kinderen gevraagd naar hun opvattingen over de combinatie van werk en kinderen. Daaruit bleek dat werkende vaders hun kinderen meer missen dan moeders, 67 procent baalt ervan als ze door het werk de kinderen te weinig zien, tegenover 43 procent van de werkende moeders. Meer dan de helft zegt gelukkiger te zijn met meer tijd voor de kinderen.

Het Nieuwe Werken beste oplossing

Mobiel Werken is volgens werkende vaders de beste oplossing. Zij noemen als belangrijkste oplossing voor een betere verdeling tussen werk en kinderen: zelf werktijden indelen (37%); meer zelf bepalen waar je werkt (25%) en een betere technologie voor thuiswerken (22%). Pas dan noemen vaders meer mogelijkheden voor deeltijdwerk (19%).

Kansen voor werkgevers

Een goede werk-privé balans is voor zowel werkende vaders (82 procent) als moeders (74 procent) grotendeels bepalend voor het werkplezier. Vier op de tien werkende vaders en drie op de tien moeders zou een andere baan kiezen als deze meer privétijd oplevert. Voor bedrijven die graag een aantrekkelijke werkgever willen zijn, liggen hier dus grote kansen.

Ludieke actie

Om te laten zien dat vaders meer mogelijkheden moeten hebben om werk en gezin te combineren, werd tijdens de Week van Het Nieuwe Werken een ludieke actie gehouden in Utrecht. Een multi-taskende vader liep met gepimpte kinderwagen - met iPad houder - door de stad. Omstanders vonden het maar niks dat de druk bellende vader zijn kind (niet echt natuurlijk) luid huilend in zijn kinderwagen liet, terwijl hij aan het werk was. Klik hier voor het filmpje.

Kans op iPad

Ben jij ook een werkende vader? Dan kun je vanaf nu je ervaring delen via www.papadagdoejezelf.nl. Onder de leukste bijdragen worden een kinderwagen mét iPad plus vier iPads verloot.

Auteur

redactie - Brigiet Bluiminck