Vrije dagen

'Gezonde leefstijl moet in cao werknemers'

Rosenmöller vóór gedwongen gezonde leefstijl

In de cao van je werknemers een bepaling opnemen die eisen stelt aan hun levensstijl, om hen te dwingen gezond te leven. Daarvoor pleit voorzitter Paul Rosenmöller van het Convenant Gezond Gewicht.

04 juli 2013

Wurg cao's, financiering en samenwerkende starters: de actuele vragen van ondernemers

De MKBBarometer van de maand mei

Kan ik onder mijn Wurg cao uit, hoe werk ik samen met (andere) zzp'ers en wat doe ik als de bank me geen geld geeft? Dat is de top-3 van ondernemersvragen in de maand mei, gevat in de MKBBarometer.

31 mei 2013

Nieuwe Winkeltijdenwet: wat zijn de gevolgen?

Móeten ondernemers straks hun winkel opengooien op koopzondag?

De verantwoordelijkheid voor winkelopenstelling op zondag ligt voortaan bij gemeenten. Tenminste, als het wetsvoorstel voor de nieuwe Winkeltijdenwet, dat nu bij de Eerste Kamer ligt, wordt aangenomen. Wat kun je de komende weken verwachten en wat houdt de wetswijziging in?

26 februari 2013

Vervaltermijn van vakantiedagen? Bekijk cao

Sinds 2012 is die termijn wettelijk teruggedrongen tot anderhalf jaar meldt MKB Servicedesk [De Telegraaf - Mijn Bedrijf]

In De Telegraaf - Mijn Bedrijf van 7 augustus 2012 staat dat in de wet was vastgelegd dat vakantiedagen een half jaar na het jaar van opbouw komen te vervallen.

07 februari 2013

Op Bezoek bij Loek: Kersteditie

Vertrekkend voorzitter van MKB-Nederland Loek Hermans heeft voor alle mkb'ers van Nederland een eindejaarsgroet.

21 januari 2013

Neem leren op de werkvloer serieus. Dat loont

Pleidooi om informeel leren vast te leggen in CAO's

Jaarlijks besteden bedrijven zo'n 80% van hun budget aan opleidingen, trainingen en cursussen. Terwijl medewerkers eigenlijk veel meer opsteken tijdens het leren op de werkvloer. Hoog tijd om informeel leren ook in CAO's vast te leggen.

04 januari 2013

80 procent van de zzp'ers bespaart op kerstcadeau

Zzp'er bespaart op kerstgeschenken voor zakelijke relaties

81,6 procent van de zelfstandigen bezuinigt dit jaar op kerstcadeaus van zakelijke relaties. 56,3 procent geeft helemaal geen kerstgeschenk aan relaties, 40,2 procent geeft alleen een kerstcadeau aan een déél van zijn netwerk.

21 december 2012

Ondernemer bereikt 8000 mensen via Facebook

Oproep meubelmaker: Help ondernemer de Kerst door

Met zijn oproep 'laten we onze inkopen voor Kerst en Sinterklaas doen bij kleine ondernemers en zzp'ers in de buurt', bereikte meubelmaker Dick Stukkien in vijf dagen tijd, ruim 8000 mensen.

28 november 2012

Auto laten staan betekent meer productiviteit

Aftrap 52 filevrije dagen op Week van de Ondernemer

Ten minste één dag per week niet in de spits met de auto naar het werk reizen. Dàt is de boodschap van de campagne ‘52 filevrije dagen’ van MKB-Nederland en het Platform SlimWerkenSlimReizen.

23 augustus 2012

Een eigen bedrijf, eindelijk!

Column | Estra Hensen

De wens om voor mezelf te beginnen, had ik al lang, maar wanneer was het juiste moment? Toen ik vier maanden met zwangerschapsverlof ging en letterlijk en figuurlijk afstand nam van mijn werk wist ik het. Gewoon doen!

22 augustus 2012

Getoond 71 tot en met 80 van 104 totaal, er zijn meerdere pagina's