Nieuws

Personeels desk

Vijf redenen om te kiezen voor 55-plussers in je bedrijf

Wat is het voordeel van ouder personeel?

Oudere werknemers zijn vaker enthousiast over hun baan dan jongere werknemers, blijkt uit onderzoek van TNO en CBS. Het enthousiasme van 55-plussers is één reden om te kiezen voor oudere werknemers in je bedrijf, maar er zijn meer argumenten om te gaan voor 55-plussers in je personeelsbestand.

21 augustus 2015

Mag ik een medewerker terugroepen van vakantie?

De vakantie van je personeel onderbreken

Je werknemer is op vakantie en nét op dat moment dient zich een probleem aan dat alleen hij kan oplossen. Omdat het zijn specialisme is. Mag je je werknemer terugroepen van vakantie?

13 juli 2015

"10.000 euro bespaard met stagiairs en wajongers"

Ondernemer in beeld | Enzo Cassaro | Voormalig eigenaar Vitaminerijk Vught

Enzo Cassaro is ruim tien jaar ondernemer en heeft in die tijd vele werknemers begeleid, getraind en opgeleid. Enzo’s best lopende zaak is in 2014 overgenomen door een van zijn werknemers. “Vanaf 15-jarige leeftijd werkte hij al bij me en ik zag meteen dat het ondernemerschap in hem zat”, aldus Enzo. Als coach is Enzo op de achtergrond nog altijd betrokken bij ‘zijn’ bedrijf.

06 juli 2015

9 vragen over het nieuwe ontslag

De veranderingen op ontslaggebied per 1 juli 2015

De regels voor ontslag zijn per 1 juli 2015 gewijzigd door de Wet werk en zekerheid. Weet jij hoe het zit? 9 vragen, 9 antwoorden over ontslag.

02 juli 2015

De 7 grootste ontslagblunders

Voorkom misstappen bij het ontslag van je medewerker

Een medewerker ontslaan is een van de moeilijkste beslissingen voor jou als ondernemer. Helaas is het soms nodig. Ga dan wel zorgvuldig te werk, anders kan het je veel geld kosten. Dat er nogal wat mis kan gaan, blijkt wel uit de volgende zeven ontslagblunders.

01 juli 2015

De participatiewet naleven: hoe doe ik dat?

Dit moet jij doen voor de participatiewet

De overheid wil via de participatiewet meer mensen met een beperking aan het werk helpen. Begin 2016 moeten er zeker 15.000 mensen met een arbeidsbeperking aan de slag zijn. Heb jij meer dan 25 medewerkers in dienst? Dan wordt ook van jou een bijdrage verwacht.

26 maart 2015

Wat kun je nog méér aan een uitzendbureau vragen?

“Een uitzendbureau kan meer dan personeel leveren”

Haal je geregeld tijdelijk personeel in huis via het uitzendbureau? Dan heb je daar waarschijnlijk warme contacten. Heb je er wel eens aan gedacht om de banden nog wat verder aan te halen? Murielle Kouters doet het. En haar bedrijf heeft er veel profijt van.

26 februari 2015

Zwangere medewerker voortaan langer vrij

Meer verlof voor ouders vanaf 1 januari 2015

Medewerkers die een kind verwachten, hebben vanaf januari 2015 recht op meer vrije dagen. Wat zijn de veranderingen op het gebied van verlofregels voor ouders? En wat moet jij dus doorvoeren in je HR-beleid?

23 december 2014

Fietsen achter het bureau houdt personeel gezond

Medewerkers kunnen werken en bewegen tegelijk achter het fietsbureau

Met je laptop op de hometrainer: dat klinkt als het toppunt van multitasken, maar comfortabel is anders. Daar bedachten kantoormeubelfabrikant Markant en TNO iets op: het fietsbureau. Dé manier om medewerkers tijdens hun werk in beweging te houden.

04 december 2014

Tijdelijke premiekorting voor jonge werknemers

Twee jaar korting op jong personeel met uitkering

Het aannemen van jong personeel met een WW- of bijstandsuitkering wordt aantrekkelijker voor ondernemers. Tussen 1 januari 2014 en 1 januari 2016 krijg je twee jaar premiekorting als je kiest voor een jonge werknemer die tot deze categorie behoort. Jouw winst? Maximaal 3.500 euro per werknemer.

03 juli 2014

Getoond 41 tot en met 50 van 147 totaal, er zijn meerdere pagina's