Nieuws

Personeels desk

Kwart personeel heeft slechte relatie met werkgever

Werknemers lijden onder slechte relatie met leidinggevende

73 procent van de werknemers heeft een goede relatie met hun werkgever, maar de overige 27 procent typeert die relatie als 'niet goed'. En de meerderheid van de medewerkers lijdt daaronder.

15 november 2013

Je personeel vrijwilligerswerk laten doen: waarom en hoe?

Vrijwilligerswerk voor goed imago en motivatie medewerkers

Steeds meer bedrijven ontdekken werknemersvrijwilligerswerk als alternatief bedrijfsuitje. In plaats van te gaan steengrillen of paintballen, zet het personeel zich een dag of langer belangeloos in als vrijwilliger. Jij als ondernemer doet hiermee iets goeds voor de maatschappij en tegelijkertijd motiveer je je personeel.

13 november 2013

Een vijfde deel van de ondernemers verwacht krimp in personeel

28 procent voorziet juist groei personeelsbestand

22 procent van de ondernemers verwacht komend jaar een verdere krimp van het aantal medewerkers. De helft verwacht een gelijkblijvend personeelsbestand en 28 procent voorspelt een lichte toename.

30 oktober 2013

Thuiswerken? Verboden bij Yahoo

Personeel internetbedrijf Yahoo vanaf juni weer fulltime op kantoor

Terwijl de thuiswerk-trend langzaamaan de wereld verovert, opereert het Amerikaanse internetbedrijf Yahoo precíes de andere kant op. Het hoofd personeelszaken heeft het personeel vriendelijk verzocht vanaf juni te stoppen met thuiswerken.

22 oktober 2013

Nederlandse werknemers behoren tot internationale top

Hoe trek ik de slimste mensen naar mijn bedrijf?

Nederlandse werknemers doen het in vergelijking met werknemers uit andere ontwikkelde landen goed tot zeer goed op het gebied van taalvaardigheid, rekenvaardigheid en probleemoplossend vermogen. Zorg dat jij als ondernemer deze slimmeriken naar je bedrijf trekt!

14 oktober 2013

Wat levert een Wajonger me op?

Ondernemer Kees van Maurik deelt zijn ervaringen

Kees van Maurik heeft twee Wajongers in dienst. Waarom heeft deze ondernemer gekozen voor Wajongers, wat zijn de voordelen en wat leveren deze personeelsleden Van Maurik op?

11 oktober 2013

Verbeter samenwerking op vlak veiligheid

Congres veiligheid en risico op 6 december 2011

Samenwerking op het gebied van veiligheid zorgt voor een minder risicovolle werkomgeving. Toch zijn er in de praktijk weinig ondernemers die daadwerkelijk samenwerken op het gebied van veiligheid. Waarom? En hoe kun je die samenwerking verbeteren?

30 september 2013

Wat leveren jonge werknemers me op?

Frisse blik en nieuwe kennis maakt jongeren tot aanwinst

Vijf jaar werkervaring is geen gekke eis in een vacature. Besef je wel dat je daarmee jongeren uitsluit die juist van grote waarde kunnen zijn voor je bedrijf? Een frisse blik, nieuwe kennis, een oplossingsgerichte manier van werken: zomaar wat voordelen van jonge werknemers.

25 september 2013

Helft werknemers wil uren en salaris inleveren om ontslag te voorkomen

Vooral hooggeschoold personeel wil best stapje terug doen

De helft van de werknemers is bereid om tijdelijk uren, en daarmee salaris, in te leveren om gedwongen ontslagen te voorkomen. En 60 procent van de medewerkers wil om diezelfde reden best tijdelijk bij een ander bedrijf gedetacheerd worden of een lagere functie aanvaarden.

23 september 2013

Werknemers blijken angsthazen

Angst voor ontslag en het maken van fouten

Ruim een kwart van de medewerkers is bang ontslagen te worden, bijna een derde vreest voor het per ongeluk doorsturen van een vertrouwelijk bericht en een kwart heeft de angst op onverklaarbare wijze terecht te komen op een ongepaste website.

23 september 2013

Getoond 71 tot en met 80 van 147 totaal, er zijn meerdere pagina's