Personeel

Beschikt jouw freelancer over de juiste VAR?

Het risico van een ongeldige VAR

Als je met freelancers (zzp'ers) werkt, let dan goed op of en over welke VAR zij beschikken, om naheffingen van de Belastingdienst te voorkomen.

02 februari 2016

Reiskosten declareren met een OV-Chipkaart

Hoe gaat het in zijn werk?

Sinds 1 januari 2009 wordt er landelijk gebruik gemaakt van de OV-chipkaart. Iedereen kan een persoonlijke of anonieme OV-chipkaart aanvragen en daarmee gebruikmaken van al het openbaar vervoer in Nederland.

22 januari 2016

Kan ik mijn zieke werknemer ontslaan?

Column Mark Idzinga | Ontslag

Er zijn een aantal redenen waarom je een werknemer zou willen ontslaan. Één daarvan is arbeidsongeschiktheid. Een andere ontslagreden is disfunctioneren. Wanneer een slecht functionerende werknemer zich ook nog eens ziek meldt vinden veel werkgevers dat een mooi moment om eindelijk eens afscheid te gaan nemen van de werknemer.

13 januari 2016

Welke afspraken maak ik met een stagiair?

Over de stageovereenkomst, ziekte en loonheffing

Het werken met stagiaires brengt enig risico met zich mee. Wat moet er bijvoorbeeld precies in een stageovereenkomst staan? Hoe kun je bedrijfsgevoelige informatie indekken? Wat als een student lang ziek is?

06 januari 2016

Voordeel voor werkgevers met jongeren in dienst

Belastingvoordeel en subsidies voor banen en stageplekken voor jongeren

Het aannemen van een jonge werknemer of stagiaire kan een gok zijn voor je bedrijf. Om het toch aantrekkelijk te maken om jongeren aan te nemen, zijn er belastingvoordelen en subsidies in het leven geroepen.

23 december 2015

Wat kan een stagiaire voor mijn bedrijf betekenen?

Welke mogelijkheden biedt een stagiaire

Een stagiair is een goedkope manier om tijdelijk aan personeel te komen. Welke werkzaamheden kan een stagiair uitvoeren en op welke manier kun je hem het beste begeleiden? Ook belangrijk: hoeveel kost het je?

23 december 2015

Ben ik altijd aansprakelijk voor een zieke werknemer?

Wanneer moet je betalen voor het letsel van je personeel?

Het is de nachtmerrie van veel ondernemers: je werknemer wordt ziek. En niet zomaar even een griepje, maar echt langdurig ziek, fysiek of mentaal. Hij of zij kan niet meer werken. Ben je dan altijd verplicht om het loon door te betalen? En in welke gevallen kun je aansprakelijk worden gesteld voor de alle kosten die de ziekte met zich meebrengt?

24 juli 2015

Moet ik een griepje van een werknemer als ziekte melden?

Hoe vaak is je werknemer ziek en wat kost je dat?

Veel werkgevers melden een griepje niet, of pas als de ziekte langer dreigt te gaan duren. Maar weet je wel wat een zieke medewerker per dag kost?

09 juli 2015

Volledig arbeidsongeschikt. Weet u het zeker dokter?

Column | Arbeidsongeschiktheid

Het kan erg frustrerend zijn als je denkt dat je werknemer (gedeeltelijk) weer aan het werk kan, maar je keer op keer van de bedrijfsarts te horen krijgt dat de werknemer “volledig arbeidsongeschikt” is. Je krijgt het gevoel buitenspel te staan. Het goede nieuws is dat je meer kan doen dan wachten en hopen!

28 januari 2015

Wat zijn belangrijke formulieren bij de loonadministratie?

De loonstaat, de loonstrook en de jaaropgave

De loonadministratie bestaat uit veel verschillende soorten documenten. De drie belangrijksten zijn de loonstaat, de loonstrook en de jaaropgave. Wat moet je weten over deze papieren?

31 december 2014

Getoond 91 tot en met 100 van 347 totaal, er zijn meerdere pagina's