Personeel

Zes voordelen van het nieuwe werken

Werknemers hebben meer plezier in het werk

Mobiel werken betekent dat je altijd en overal je werk kunt doen, zowel thuis, onderweg als op een flexibele werkplek. Je bent dus niet langer afhankelijk van plaats en tijd. Zes voordelen op een rij.

13 juni 2019

Hoe verlaag ik mijn kosten voor verzuim?

Voorkom kort frequent verzuim: drie tips

Om te zorgen dat je medewerkers zo min mogelijk verzuimen, is het belangrijk dat ze in balans zijn. Dan zitten ze lekker in hun vel en kunnen ze optimaal presteren.

30 november 2018

Mijn medewerker is na eerder verzuim wéér ziek. Wat nu?

Risico op terugkeer ziekte groot bij kort frequent verzuim

Na een korte periode van ziekte, is je medewerker wéér ziek. Niet raar, uit onderzoek blijkt dat personeel met een verleden in kort frequent verzuim, snel in herhaling valt.

26 augustus 2011 22 november 2018

Hoe voorkom ik psychisch verzuim?

65 procent van het verzuim is psychisch

65 procent van het verzuim is psychisch, soms met langdurig ziekteverzuim of arbeidsongeschiktheid tot gevolg. Signaleer psychische klachten op tijd.

22 november 2018

Werkgever onderschat dagje ziek van personeel

Kort verzuim omvat 15 procent van verzuimkosten

Kortdurend verzuim is goed voor 72 procent van de ziekmeldingen en 15 procent van de verzuimkosten. En het risico op langer durend verzuim is groot.

05 september 2011 21 november 2018

Licht in donkere dagen

Verjaag de winterdepressie van de werkvloer

De wintertijd is begonnen en het wordt dus weer eerder donker. De dagen dat je in het donker naar je werk gaat en in het donker weer thuiskomt zijn in aantocht. Terwijl sommigen deze duisternis zien als de gezelligste tijd van het jaar, is het voor anderen een reden om wat minder vrolijk op het werk te verschijnen.

23 oktober 2018

Welke verlof- of pensioenregeling is het voordeligst?

Welke regeling kun je het beste kiezen?

Er zijn drie belangrijke verlof- en pensioenregelingen: de levensloopregeling, de spaarloonregeling en het pensioensparen. Welke regeling het voordeligst is hangt af van een aantal factoren.

06 september 2018

Ouderschapsverlof van mijn personeel

Vragen over ouderschapsverlof

Is ouderschapsverlof verplicht? Moet je als werkgever een aanvraag voor ouderschapsverlof toestaan? Hoe lang mag je medewerker opeenvolgend verlof opnemen? Geldt deze regeling ook voor mannelijke medewerkers? Een overzicht.

18 mei 2018

Personeel blijft thuis vanwege de sneeuw, en nu?

Mag ik medewerkers verplichten een vakantiedag op te nemen?

Het komt elk jaar wel een (paar) keer voor: weersomstandigheden die zorgen dat wegen lastig begaanbaar zijn of het treinverkeer stil ligt. Wat als je personeel hierdoor niet naar het werk kan komen? Mag je iemand verplichten een vakantiedag op te nemen? En zijn er ook manieren waarop je personeel thuis kan werken?

17 januari 2018

Studentondernemers, waarom niet?

Een eigen zaak runnen tijdens je studie

Nederland telt ongeveer 3000 studentenondernemers: jongeren die tijdens hun studie een bedrijf starten. En waarom niet? Het runnen van je bedrijf is leuker dan werken in de bediening of vakkenvullen bij de supermarkt.

22 november 2017

Getoond 61 tot en met 70 van 347 totaal, er zijn meerdere pagina's