Personeel

Wat is een arbocatalogus?

Wat staat erin en hoe wordt deze getoetst?

In de Arbowet staan regels waar werkgevers zich aan moeten houden om een veilige werksfeer voor hun personeel te garanderen. Deze regels zijn per branche en soms zelfs per bedrijf verschillend. Daarom worden er op maat gemaakte arbocatalogi gemaakt. Hoe gaat dit in zijn werk?

27 september 2017

Wat is een (mbo) leerbedrijf?

Wat zijn de voordelen van een erkend leerbedrijf?

Goede leerbedrijven zijn onmisbaar. Hier maken leerlingen kennis met de praktijk en leren ze wat van hen wordt verwacht. Alleen erkende leerbedrijven mogen opleiden. Wat zijn de voordelen van een erkend bedrijf?

24 augustus 2017

Aan welke eisen voldoet een goede leider?

Motiveren én leidinggeven, dat is de truc

Om te zorgen dat je medewerkers hart voor je zaak hebben, is het belangrijk om op een goede manier leiding te geven en te motiveren. Hoe doe je dat?

08 augustus 2017

Tien regels voor verstandig tillen

Houd je aan de limiet

Mensen die elke dag zware dingen optillen, lopen een groot risico op rugklachten. Behoed je medewerkers hiervoor door hen te voorzien van tips over verstandig tillen.

31 juli 2017

Hoeveel uur mag een kind vakantiewerk doen?

Uren vakantiewerk per dag

Veel jongeren zoeken in de zomermaanden vakantiewerk. Het aantal uren en dagen dat zij mogen werken is afhankelijk van hun leeftijd. Hoe zit dat met hun arbeidstijden?

25 juli 2017

Hoe behoud ik mijn beste personeel?

Een kwestie van salaris of van waardering?

Goed personeel vinden is lastig, je beste medewerkers behóuden misschien nog wel lastiger. Heb je eindelijk een groep goede mensen, lonken ze naar de concurrent. Motiveer je beste werknemers met deze tips.

20 juli 2017

Flexibele arbeidsrelaties

Het nulurencontract, min/maxcontract, freelancecontract en detachering

Een goede mix van vaste en flexibele arbeidskrachten is goed voor je onderneming. Je bedrijf is flexibel en kan inspelen op de hoeveelheid werkzaamheden. Voor medewerkers kan het ook aantrekkelijk zijn om flexibel beschikbaar te zijn.

18 april 2017

Langdurig zieke medewerker

Ontslag na twee jaar arbeidsongeschiktheid

Bij langdurige arbeidsongeschiktheid is het soms niet meer nodig een ontslagvergunning aan te vragen. Resultaat: minder administratieve lasten.

09 maart 2017

Hoe motiveer ik mijn medewerkers?

Creëer bevlogenheid bij je werknemers

Hoe groter de motivatie onder je medewerkers is, hoe kleiner de kans op verzuim. Maar hoe doe je dat, zorgen dat je werknemers bevlogen raken in wat ze doen?

15 februari 2017

Het functioneringsgesprek

Een goed gesprek houden met de werknemer

Je ontkomt er niet aan als werkgever: functioneringsgesprekken met je medewerkers. Het moment om te reflecteren maar vooral vooruit te kijken. De bedoeling is dat het een echt gesprek wordt, waarbij je samen praat over de ontwikkelingen binnen het bedrijf.

03 februari 2017

Getoond 71 tot en met 80 van 347 totaal, er zijn meerdere pagina's