Werving & selectie

Personeel

Wat leveren jonge werknemers me op?

Frisse blik en nieuwe kennis maakt jongeren tot aanwinst

Vijf jaar werkervaring is geen gekke eis in een vacature. Besef je wel dat je daarmee jongeren uitsluit die juist van grote waarde kunnen zijn voor je bedrijf? Een frisse blik, nieuwe kennis, een oplossingsgerichte manier van werken: zomaar wat voordelen van jonge werknemers.

25 september 2013 2 minuten

Mag een werknemer ziekte verzwijgen bij de sollicitatie?

Column | Ontslag bij opzettelijk verzwijgen ziekte

Aan sollicitanten worden vaak vragen gesteld over hun gezondheid. Mag je een werknemer op staande voet ontslaan als bij de sollicitatie een ziekte opzettelijk is verzwegen?

23 september 2013 2 minuten

Handige links over regelingen voor je personeel

Doorverwijzingen vanuit het whitepaper

Heb je het whitepaper 'Regelingen en kortingen voor je personeel, het kan!' al gedownload? In het whitepaper vind je verschillende verwijzingen naar onderzoeken en externe informatiebronnen. Wil je hier meer over weten? De links vind je in dit artikel!

03 september 2013 1 minuten

Social media populair om personeel te werven

Helft ondernemers zet vacatures op LinkedIn, Facebook of Twitter

Bijna de helft van de ondernemers in het mkb - 47 procent - gebruikt social media om nieuw personeel te werven. De meeste ondernemers zetten hun vacatures op LinkedIn, maar Twitter en Facebook worden ook gebruikt om nieuwe werknemers te benaderen.

09 juli 2013 1 minuten

Talentvolle starters voor mkb door traineeships

MKB-Nederland wil hoogopgeleide starters in midden- en kleinbedrijf

De jacht op hoogopgeleide talenten is geopend door ondernemersvereniging MKB-Nederland. Waar nu de grote multinationals er meestal vandoor gaan met talenten, zijn het in de toekomst ondernemers die deze hoogopgeleiden tot hun personeel mogen rekenen. Traineeships moeten dit mogelijk maken.

05 juli 2013 2 minuten

Waar vind ik een Wajonger?

In contact komen met een Wajonger

Denk je erover een Wajonger aan te nemen, dan zijn er verschillende manieren waarop je een Wajonger kunt vinden die past bij je vacature.

27 mei 2013 1 minuten

Hans Biesheuvel en Marja van Bijsterveldt over SOS vakmanschap

Bezoek aan piano winkel F.A. Andriessen in Haarlem

Hans Biesheuvel (MKB-Nederland voorzitter) en Marja van Bijsterveldt (minister van Onderwijs) brengen in het kader van het vakmanschap een werkbezoek aan Pianowinkel Andriessen in Haarlem.

21 januari 2013 1 minuten

Welke onderwijsvormen zijn er op het mbo?

Alles over de verschillende soorten mbo-opleidingen

Elk jaar kiezen ongeveer 435.000 jongeren voor een vakopleiding in het middelbaar beroepsonderwijs. Welke onderwijsvormen zijn er precies en wat betekent dit voor jou als ondernemer?

06 augustus 2012 2 minuten

Studenten in je onderneming? Tien tips

Gooi een student in het diepe

Je hebt een student aangenomen als medewerker. Maar wat kun je eigenlijk verwachten van die ‘frisse blik’? En welke taken kun je die student geven?

06 augustus 2012 2 minuten

Hoe kom ik aan studenten en stagiaires?

Studenten werven

Je hebt een mooie positie vrij in je onderneming, die je graag wil laten invullen door een student. Er zijn genoeg werkzoekende studenten op de markt, maar waar vind je die? De belangrijkste wervingsmethodes.

06 augustus 2012 2 minuten

Op zoek naar nieuw personeel

Wat heeft jouw onderneming nodig?

Het is belangrijk om de juiste medewerkers voor je onderneming te kiezen. Past iemand helemaal bij het bedrijf en is diegene echt geschikt voor de functie?

06 augustus 2012 2 minuten

Wat houdt de wet gelijke behandeling in?

Wat is de wet gelijke behandeling eigenlijk?

Mensen mogen niet ongelijk behandeld worden op basis van godsdienst, levensovertuiging, politieke overtuiging, ras, geslacht, nationaliteit, seksuele geaardheid, burgerlijke staat, arbeidsduur of soort contract.

06 augustus 2012 2 minuten

Moet ik een eerstedagsmelding doen?

Hoe meld je nieuwe medewerkers met een eerstedagsmelding aan?

De algemene verplichting om nieuwe medewerkers met een eerstedagsmelding bij de Belastingdienst aan te melden, is in 2009 vervallen. Toch moet je in sommige gevallen nog steeds eerstedagsmelding doen.

06 augustus 2012 2 minuten

Inhoud van een werknemersprofiel

Welke zaken neem je op?

Het werknemerprofiel beschrijft naar wat voor medewerker je op zoek bent. Hierin beschrijf je de eisen die je aan de medewerker stelt. Wat moet je in dit profiel opnemen?

06 augustus 2012 1 minuten

Wat is generatiemanagement?

Houd rekening met de generatieverschillen op de werkvloer

Binnen je bedrijf werken zowel (piep)jonge als oude(re) mensen naast elkaar. Zo op het eerste gezicht zonder problemen. Toch is generatiemanagement om veel redenen een must.

29 november 2011 3 minuten

Getoond 37 tot en met 51 van 51 totaal, er zijn meerdere pagina's