Personeels desk

Alles wat je moet regelen voor je werknemers

Je werknemers zijn je grootste goed. Maar personeel brengt ook veel randzaken met zich mee. Van werving en onboarding tot het motiveren van personeel of ontslag. Je leest er alles over in de personeelsdesk.

Personeel over de grens: de risico’s

Het buitenland is niet altijd even veilig

Als het buitenland lonkt, staar je dan niet blind op de winst die je er kunt behalen. Je loopt namelijk ook risico’s. Voorkom ellende door een goede voorbereiding.

01 december 2017

Zekerheid voor de expat

Vangnet voor arbeidsongeschiktheid

Jij wilt je werknemer graag naar uit buitenland uitzenden. Omgekeerd wil je werknemer zijn zekerheden behouden. Vooral het vangnet voor arbeidsongeschiktheid is iets die je apart moet regelen. Hoe doe je dat?

01 december 2017

Hoe regel ik een visum?

Voor personeel in het buitenland

Ben je van plan om personeel in het buitenland te laten werken? Dan kan het nodig zijn om een visum te regelen. Hoe weet je dat? En hoe pak je het aan?

01 december 2017

Hoeveel vakantie heeft mijn expat?

Welke regels gelden er

Vakantie is goed voor je werknemers: wie geregeld rust krijgt, presteert beter. Maar hoeveel rust, daarover verschillen de meningen per land. Hoeveel vakantie moet jij je expat eigenlijk gunnen?

01 december 2017

Eerste hulp over de grens: de ambassade

Wat kan een diplomatieke post betekenen voor je bedrijf?

Als je personeel in het buitenland in de problemen komt, kun je onder andere terecht bij de Nederlandse ambassade. Maar wat kan een diplomatieke post nu precies voor je bedrijf betekenen?

01 december 2017

De 5 tips voor succesvolle expatriëring

Werknemers in het buitenland

Heeft jouw bedrijf personeel in het buitenland? Daar komt veel bij kijken. Dit zijn de 5 beste tips om van expatriëring een succes te maken.

01 december 2017

Expat uitzenden: Hoe verzeker ik mijn expat?

Tips en waar moet je op letten?

Als je personeel naar het buitenland uitzendt, wil je dat het goed verzekerd is. Hoe pak je dat aan?

01 december 2017

Buitenlandse sausjes aan een happy stamtafel

MKB Radiocafé 9 juli

De Grand Départ heeft thuisstad Utrecht inmiddels verlaten, maar het wekelijkse MKB RadioCafé blijft nog even in Franse sferen. En we nemen de Tsjechische sferen ook gewoon mee. Bovendien we gaan ons sexy leiderschap opvijzelen, in deze overwegend vrouwelijke editie van dit ondernemerspraatprogramma.

01 december 2017

Zijn jouw medewerkers al iWorkers?

Informatie delend personeel levert geld op

Ondernemers verliezen klanten en inkomsten, tenzij ze hun personeel de mogelijkheid geven om informatie te delen. Let op, ook jouw medewerkers zullen zich de komende jaren als informatiedelers, ook wel iWorkers, ontpoppen.

29 november 2017

Coole ondernemersverhalen tijdens een hete zomerdag

MKB Radiocafé 2 juli 2015

MKB Radio is niet alleen het station van de hete hits uit heden en verleden, maar ook van de coole ondernemersverhalen. Bram Donkers presenteert ook in tropenrooster-opstelling hittegolfradio.

29 november 2017

Getoond 151 tot en met 160 van 345 totaal, er zijn meerdere pagina's