Personeels desk

Alles wat je moet regelen voor je werknemers

Je werknemers zijn je grootste goed. Maar personeel brengt ook veel randzaken met zich mee. Van werving en onboarding tot het motiveren van personeel of ontslag. Je leest er alles over in de personeelsdesk.

Dikke werknemers vaker ziek

In de transportsector is BMI belangrijke graadmeter voor verzuim

Werknemers met een te hoge BMI zijn vaker langdurig ziek dan werknemers met een goede BMI. In de transportsector blijkt de Body Mass Index (BMI) namelijk een belangrijke graadmeter voor verzuim. Dit blijkt uit een onderzoek van Gezond Transport.

24 juli 2017

"Gelukkige medewerkers maken lekkere koekjes"

Ondernemer in beeld | Kees Pater Koekjesbakkerij Veldt

Duurzame inzetbaarheid staat bij Koekjesbakkerij Veldt uit Veenendaal hoog in ‘t vaandel. Al in 2011 ging het roer bij eigenaar Kees Pater om. Daarom was hij een van de genomineerden voor de ElkeDagBeter Award 2014.

24 juli 2017

Tablets op de werkplek

Tips om RSI te voorkomen

Tablets verschijnen steeds vaker op het werk. Niet zo gek, want ze zijn erg makkelijk in het gebruik. Ze verhogen echter ook het risico op RSI: vooral de arm, schouder en nek hebben het zwaar te verduren. Wat kun je doen om gezondheidsklachten bij je personeel of jezelf te voorkomen?

17 juli 2017

Ondernemer stuurt op output: resultaatgericht werken wint terrein

Cloud computing maakt resultaatgericht werken mogelijk

'Sturen op output'. Wat begon als hippe managementterm is uitgegroeid tot een manier van aansturing voor veel ondernemers. 65 procent van de ondernemers meet resultaten op basis van output, in plaats van op basis van aanwezigheid van personeel. Hoe doe je dat, resultaatgericht werken?

13 juli 2017

Geluk personeel bepaalt succes onderneming

Hoe krijg ik bevlogen personeel?

Gelukkige medewerkers zijn de sleutel tot het succes van je bedrijf, blijkt uit onderzoek. Hoe meer verbonden je personeel zich voelt bij je bedrijf, des te beter je onderneming presteert.

13 juli 2017

Drie redenen waarom je personeel zich ondergewaardeerd voelt

Erken je personeel en maak hen bevlogen werknemers

Je wilt je beste werknemers aanmoedigen en ervoor zorgen dat zij gemotiveerd blijven. Daarvoor moet je ze laten weten dat je hun goede prestaties erkent. Toch hebben veel medewerkers niet het gevoel dat zij worden gewaardeerd. Het Amerikaanse zakenblad Forbes zette de drie meest gemaakte fouten op een rij.

13 juli 2017

Hygiëne bij griep

Zo houd je personeel gezond

Uw medewerkers vallen met bosjes om door de griep? De volgende hygiënetips houden het probleem zo klein mogelijk.

13 juli 2017

Een veilige werkplek, ook voor oudere werknemers

Gebruik de checklist

Sta je als ondernemer wel eens stil bij de veiligheid van oudere werknemers? Of zij snel kunnen wegkomen bij een ongeval bijvoorbeeld.

27 juni 2017

Ontslag door bericht op social media

Column John de Waard | Even opletten dus...

Volgens dagblad Metro volgt 10 procent van de ontslagen op een domme tweet of post op Facebook. Blijkbaar hebben werknemers niet helemaal door dat hun baas ook wel eens op social media actief is. Een melding als ‘ik heb me net ziek gemeld en ga nu even lekker shoppen’ is niet helemaal verstandig. Een arbeidsconflict is zo maar geboren. Even opletten dus wat je Tweet, Facebookt of WhatsAppt.

12 juni 2017

62 procent werkgevers heeft personeel met schulden

Dit kost je 13.000 euro per jaar per werknemer

Maar liefst 62 procent van de bedrijven heeft personeel met geldproblemen, blijkt uit onderzoek van Nibud. Een werknemer met schulden kost je maar liefst 13.000 euro per jaar.

06 juni 2017

Getoond 171 tot en met 180 van 344 totaal, er zijn meerdere pagina's