Op zoek naar jong talent? Zo doe je dat!

In drie stappen naar toppersoneel

09 oktober 2013

Een slimme ondernemer richt zijn pijlen ook op jong talent. Je hebt deze jonge werkzoekenden straks, mede door de vergrijzing, namelijk hard nodig. Met deze tips vind je hen, en zij jou.

Jong talent aantrekken

Jonge medewerkers brengen nieuwe, up-to-date kennis mee en lopen vaak voorop in het adopteren van nieuwe technologieën. Daarbij zijn ze meestal niet de duurst betaalde krachten in een bedrijf, en belangrijk: ze staan te springen om te beginnen.

Zo vind je ze:

1) Hoog- of laag opgeleiden zoeken anders

Zoek je een hoog- of lager opgeleide werknemer? De manier waarop mensen naar een baan zoeken, verschilt namelijk. Zo schakelen hoger opgeleiden vaker social media in en plaatsen ze sneller hun cv op online vacaturesites. Lager- en middelbaargeschoolden kijken sneller in de krant.

2) Gebruik ambassadeurs

Heb je al jongeren in dienst? Geef ze de ruimte om actief te zijn op social media en contact te leggen met jongeren die interesse hebben in jouw organisatie.

3) Vraag het de junior

Eigenlijk heel simpel, maar ook effectief: vraag de jongeren in jouw bedrijf waarom ze voor jou hebben gekozen. Wat doe je volgens hen het beste? Wat maakt jou voor hen nou een goede werkgever? Handig om te weten voor een wervingscampagne en de manier waarop je jongeren aanspreekt in een vacature.

Zo vinden ze jou:

1) Geen vacature? Laat hen toch reageren

De helft van alle jongeren zoekt proactief naar een baan. Ze zoeken niet alleen naar vacatures, maar bedenken en benaderen zélf het bedrijf waar ze willen werken. Geef ze dus, ook als er geen vacatures zijn, de kans om (online of via de telefoniste) een open sollicitatie te sturen.

* De bovenstaande tips zijn gemaakt naar aanleiding van het onderzoek van Uitzendbureau Manpower. Deze organisatie onderzocht eerder hoe jongeren tussen de 18 en 25 jaar naar werk zoeken, hoe ze daar tegen aan kijken en wat zij verwachten van een baas.

Bron: De Zaak

Auteur

Niobe Moen