Vrije dagen

Mijn iPhone wenst u een prettige verjaardag

Column Mario van Vliet | Alles automatisch

Kerst en nieuwjaar liggen een paar weken achter ons. Tijd om de balans op te maken. Niet eerder ontving ik zo weinig kaarten. Daar tegenover staat een enorme hoos aan digitale gelukswensen. En da's meer dan alleen een verschuiving van het communicatiekanaal.

12 juni 2017

Wanneer is mijn personeel vrij in 2017?

Overzicht feestdagen, schoolvakanties en bouwvak in 2017

Met het nieuwe jaar is ook een nieuwe ronde vakantiedagen plannen en werkroosters maken aangebroken. Op welke dagen ben je verplicht je medewerkers vrij te geven? En in welke weken vallen de schoolvakanties dit jaar? Een overzicht.

18 januari 2017

Kerstomzet webshops piekt met 50 procent

Helft meer aankopen dan normaal

Net als Sinterklaas zorgt de kerstperiode voor een flinke plus in de omzet van webshops. Zij verwachten in de drie weken tussen 5 december en 26 december 50 procent extra om te zetten vanwege kerstaankopen.

22 december 2016

Wat is langdurend zorgverlof?

Welke verplichtingen heb je als werkgever?

Als een levensbedreigend ziek kind, partner of ouder van je medewerker zorg behoeft, kan hij een beroep doen op het langdurend zorgverlof. Tijdens dat verlof hoef je geen salaris door te betalen.

28 november 2016

Is jouw bedrijf vakantieproof?

Zorg voor een vakantierooster

De vakantietijd breek weer aan. Heb jij al je vakantierooster op orde? En heb je al geregeld dat het vakantiegeld wordt uitbetaald?

08 juli 2016

5 mei Bevrijdingsdag: vrij of niet?

Moet ik mijn winkel op 5 mei gesloten houden of niet?

Maandag 5 mei is het Bevrijdingsdag, de dag waarop de bevrijding van Nederland in 1945 wordt herdacht. Op deze dag zijn in veel grote Nederlandse steden bevrijdingsfestivals. Maar wat als je ondernemer bent? Mag je winkel eigenlijk wel open zijn? En hoe zit het met de dodenherdenking?

09 mei 2016

Top 5: de beste vrijmarkten voor (piep-)jonge ondernemers

Waar openen de ondernemers van de toekomst hun 'winkel' op Koningsdag?

De beste verkoopskills van kinderen komen boven op Koningsdag. De één heeft een nog slimmer businessmodel bedacht dan de ander en onderhandelingstechnieken blijken ze ook prima onder de knie te hebben. Welke markten bieden de beste plek voor deze ondernemers van de toekomst? Een top 5.

09 mei 2016

Vaders krijgen recht op 5 dagen verlof

Drie dagen onbetaald verlof na geboorte van kind

Je medewerkers mogen binnenkort een week verlof opnemen als zij vader worden. Nu krijgt een jonge vader twee dagen betaald verlof, hier komen straks drie dagen onbetaald verlof bij. MKB-Nederland is niet blij met de toezegging van minister Lodewijk Asscher.

23 december 2015

Hoe trek ik meer publiek naar mijn horecazaak?

Doe je voordeel met feestdagen en het WK voetbal

De horeca heeft in de recessie klappen gehad. Daarom moet je als horeca-ondernemer initiatieven nemen om (extra) bezoekers te trekken en om te 'concurreren' met het alternatief van thuis dineren en thuis voetbal kijken.

26 augustus 2015

Ondernemen in de zomer

Moment van reflectie

Wat doe jij deze zomer? Is er tijd om even te bezinnen? Wie neemt de leiding als ik er niet ben? Tips van ondernemers om de zomer goed door te komen: "Benut de tijd om even afstand te nemen. Klopt het nog wat we aan het doen zijn? Wat kan beter?"

15 juni 2015

Getoond 41 tot en met 50 van 104 totaal, er zijn meerdere pagina's