Vrije dagen

Vrij op Koningsdag en Bevrijdingsdag?

Vrije dagen quiz | Adviseur Harry Chün geeft antwoord

Hoe zat het nou ook alweer? Moet je je personeel verplicht vrij geven op Koningsdag (27 april), Dag van de arbeid (1 mei), Dodenherdenking (4 mei) en Bevrijdingsdag (5 mei)? Veel ondernemers worstelen hiermee. Wat zijn nu precies de regels? We spelen daarom: de vrije dagen quiz. Hoe scoren de ondernemers? Gelukkig vertelt onze adviseur, Harry Chün, hoe het precies zit.

30 april 2015

Koopzondag: Winkels voortaan open

Gemeenten verantwoordelijk voor de koopzondag

Nog voor september dit jaar wordt de Winkeltijdenwet verruimd. Voortaan bepalen gemeenten zelf bepalen of winkels op zondag open mogen.

25 februari 2015

2015 Back to basics

Column Willem Overbosch

Tijd voor wat afstand. In april 2014 zag ik op Facebook een bericht van een vriendin in Australië, waarin ze aangaf vier weken naar Denemarken te gaan rond kerst. Wie wil er op ons huis passen? Binnen een minuut staat mijn reactie eronder: “Dat doen wij wel!” Soms moet je je gevoel volgen, dit was zo’n moment. Achteraf bleek mijn vrouw hetzelfde bericht gezien te hebben, met de gedachte: eens kijken of Willem dit ook gezien heeft. Ja dus :)

29 januari 2015

Goed in je vel: Kersteditie MKB RadioCafé

MKB Radio 25-12-2014

Het MKB RadioCafé is tussen Kerst en Nieuwjaar geheel in ondernemende kerstsferen. Aan de radiostamtafel ontvangt gastheer Bram Donkers deze week ondernemers die nogal de fysieke kant opgaan. En we begeven ons onder professoren, om de essentie van het ondernemerschap te doorgronden.

05 januari 2015

Zwangere medewerker voortaan langer vrij

Meer verlof voor ouders vanaf 1 januari 2015

Medewerkers die een kind verwachten, hebben vanaf januari 2015 recht op meer vrije dagen. Wat zijn de veranderingen op het gebied van verlofregels voor ouders? En wat moet jij dus doorvoeren in je HR-beleid?

23 december 2014

'Minder feestjes en extra’s door werkkostenregeling'

Tips voor de nieuwe werkkkostenregeling

Ondernemers bezuinigen volgend jaar massaal op extra’s voor personeel, zoals feestjes, uitjes en kerstpakketten. Dat schrijft het Algemeen Dagblad op gezag van belastingexperts Deloitte en KPMG. Volgens MKB Servicedesk, VNO-NCW en MKB-Nederland valt het wel mee, maar ook MKB Servicedesk krijgt veel vragen over de nieuwe werkkostenregeling (WKR). Daarom zetten wij de veranderingen voor jou op een rij.

10 december 2014

MKB-Nederland houdt vast aan 20 wettelijke verlofdagen

70% ondernemers tevreden over wettelijk minimum

MKB-Nederland is tegen een verhoging van het wettelijk aantal verlofdagen. Indien er over meer vakantiedagen wordt gesproken, hoort dat thuis in het arbeidsvoorwaardenoverleg tussen werkgevers en werknemers, zo vindt de mkb-koepel.

25 maart 2014

Zwangerschapsverlof voor ondernemer

Minimumloon is maximum van uitkering voor zwangere ondernemer

De ministers van Sociale Zaken Donner en Economische Zaken Van der Hoeven hebben maandag bekendgemaakt dat vrouwen met een eigen bedrijf recht krijgen op betaald zwangerschaps- en bevallingsverlof.Vrouwelijke zelfstandigen krijgen in geval van zwangerschap zestien weken recht op een uitkering. De overheid draait op voor de kosten.

25 maart 2014

Ondernemers tegen uitbreiding zwangerschapsverlof

MKB-Nederland ziet niets in de verlenging

MKB-Nederland ziet niets in verlenging van het zwangerschapsverlof zoals de Europese Commissie vandaag heeft voorgesteld. Uitbreiding van het verlof staat haaks op de noodzaak tot verhoging van de arbeidsproductiviteit. De ondernemerskoepel is dan ook van mening dat de Nederlandse regering het Europese plan met klem moet afwijzen.

25 maart 2014

Werkgevers vrezen verlofregeling EU

180 miljoen extra loonkosten

Werkgevers in Nederland vrezen 180 miljoen aan extra loonkosten wanneer het EU-voorstel van de commissie vrouwenrechten voor twintig weken zwangerschapsverlof wordt doorgevoerd. Dat meldt het Financieele Dagblad woensdag.

25 maart 2014

Getoond 51 tot en met 60 van 104 totaal, er zijn meerdere pagina's