Vrije dagen

Vrije dagen inleveren om ontslag collega's te voorkomen

Bedrijf uit Harderwijk bedenkt oplossing crisis

Vrijwillig een deel van je vakantiedagen inleveren om te voorkomen dat je collega’s ontslagen moeten worden. Is dat een goede oplossing om de gevolgen van de financiele crisis te lijf te gaan?

25 maart 2014

Hoe ga ik als werkgever om met verschillende religies op de werkvloer?

Islamitisch, joods of boeddhistisch personeel

In Nederland hebben we alleen collectieve vrije dagen op christelijke feestdagen. Kerstmis bijvoorbeeld, Pasen of Pinksteren. Heb je ook medewerkers met een andere religie? Moslims, boeddhisten of Hindoestanen?

25 maart 2014

Verplicht vrij op Koningsdag en Hemelvaart en sturen op cijfers

De meest gestelde vragen: Willem Overbosch bij BNR Zakendoen met

Willem Overbosch, directeur van MKB Servicedesk, was te gast in BNR's Zakendoen met. Hij sprak met host Diana Matroos over de meest gestelde vragen door ondernemers. Vooral vragen over vrije dagen zijn populair. Zoals: is Goede Vrijdag een verplichte vrije dag? En hoe zit het met Koninginnedag en Hemelvaart?

25 maart 2014

De 3 grootste online gevaren in 2014

De gevolgen van cybercrime

Dat de waarschuwingen voor een goede beveiliging van je IT-systemen niet misplaatst zijn, blijkt wel uit de miljoenenkraak vlak vóór de kerstdagen bij de Amerikaanse winkelketen Target.

03 januari 2014

Stilzitten met Kerst? Heerlijk!

Column Mario van Vliet | Van crisis tot geweldig jaar

Eerste Kerstdag, Tweede Kerstdag, Oudjaar, Nieuwjaarsdag. Heerlijke dagen. Tenzij ze midden in de week vallen, zoals dit jaar. Want een beetje ondernemer wil werken terwijl de rest van Nederland uitbuikt en luiert, toch? Maar dit jaar veranderde ik van mening.

24 december 2013

Het jaarlijkse kerstpakkettenfeest

Column | Perfecte cadeau voor klanten en medewerkers

Nog even en het ‘feest der kerstpakketten’ barst weer los. Het lastige met die kerstpakketten is dat je het eigenlijk nooit goed kunt doen. Kerstpakketten zijn in grote lijnen natuurlijk in te delen in ‘kerstpakketten voor je klanten’ en ‘kerstpakketten voor je medewerkers’.

16 december 2013

'Ondernemen in Polen is keihard werken'

Kersten Europe heeft monopoliepositie op Poolse markt

Het van oorsprong Limburgse bedrijf Kersten Europe buigt staal en aluminium voor constructies in alle soorten en maten. Hans Besseling, algemeen directeur: 'Wij hebben een monopoliepositie in Polen.”

29 november 2013

Landelijke dag van de Zelfstandige

Kom in contact met opdrachtgevers en ontmoet zzp'ers

Op woensdag 20 maart 2013 is het voor de zesde keer de landelijke Dag van de Zelfstandige. Een feestdag voor alle zelfstandig ondernemers zonder personeel; zzp’ers.

04 september 2013

Nog meer vragen over de cao

ingangsdatum, afwijken en afdwingen.

Wanneer gaat een cao in? Wat gebeurt er met de bestaande cao’s van de werknemer als ik een bedrijf overneem? Mag ik afwijken van een cao? Er zijn veel vragen over de cao, in dit artikel worden er een paar daarvan beantwoord.

26 augustus 2013

Ondernemers maken ruimte voor Wajongers

Personeel met afstand tot de arbeidsmarkt wint aan populariteit

Ondernemers maken de komende jaren meer ruimte voor Wajongers in hun personeelsbestand. Het aantal werkgevers dat afspraken rond arbeidsongeschikte jongeren in de cao opneemt, is gestegen.

07 augustus 2013

Getoond 61 tot en met 70 van 104 totaal, er zijn meerdere pagina's