Nieuws

Personeels desk

62 procent werkgevers heeft personeel met schulden

Dit kost je 13.000 euro per jaar per werknemer

Maar liefst 62 procent van de bedrijven heeft personeel met geldproblemen, blijkt uit onderzoek van Nibud. Een werknemer met schulden kost je maar liefst 13.000 euro per jaar.

06 juni 2017

Je werknemer gaat op vakantie en komt niet terug

Ziekmelding in vakantie, wat doe je ermee?

De vakantieperiode van je medewerker zit erop, aanstaande maandag begint hij weer uitgerust op de zaak. Dan belt hij je op, een dag voor het einde van zijn vakantie: 'Ik ben ziek, dus blijf voorlopig in het buitenland.'

18 mei 2017

Talent selecteren | Jouw ideale team | Personeel motiveren

Webinar met Henkjan Smits en Patricia Heerkens

Welk team past bij welke branche, hoe selecteer je talent, hoe motiveer je je mensen? Dit en meer kwam aan bod tijdens het webinar over je teamsamenstelling. Met Henkjan Smits en Patricia Heerkens praatte moderator Willem Overbosch over diversiteit, motiveren en mentorschap.

03 mei 2017

Wanneer is mijn personeel vrij in 2017?

Overzicht feestdagen, schoolvakanties en bouwvak in 2017

Met het nieuwe jaar is ook een nieuwe ronde vakantiedagen plannen en werkroosters maken aangebroken. Op welke dagen ben je verplicht je medewerkers vrij te geven? En in welke weken vallen de schoolvakanties dit jaar? Een overzicht.

18 januari 2017

AOW'er in dienst nemen sinds 1 juli 2013 stuk aantrekkelijker

Wetsvoorstel moet AOW-medewerker langer aan het werk houden

Het is voor werkgevers een stuk aantrekkelijker geworden om een AOW'er in dienst te nemen. Bedrijven hoeven AOW'ers bij ziekte nog maar 13 weken loon door te betalen, in plaats van twee jaar. Ook zijn er ruimere mogelijkheden om AOW'ers een tijdelijk contract aan te bieden.

21 december 2016

Hoe bereid ik me voor op een griepepidemie?

Wat zijn de gevolgen van een heftige griep onder je personeel?

Eens in de zoveel tijd is het zover. Een griepepidemie. Of erger nog: een grieppandemie (wereldgriep). Hoe kun je je als ondernemer goed voorbereiden? Hoe maak je een pandemieplan?

20 december 2016

Ondernemer houdt veranderingen op arbeidsmarkt niet bij

MKB Trends Kwartaalupdate

Ondernemen 2.0 is in de meeste bedrijven nog niet doorgedrongen. Ondernemers in Nederland lopen achter de feiten aan, omdat de arbeidsmarkt sneller verandert dan zij bij kunnen houden. Dit blijkt uit de MKB Trends kwartaal update, die dinsdag gepubliceerd is.

22 september 2016

Steeds meer ondernemers zoeken personeel via social media

Speciale training UWV helpt werkzoekenden aan online ervaring

Ondernemers zoeken steeds vaker via social media naar geschikte mensen om hun vacatures mee te vullen. Dat merken ook werkzoekenden: 200.000 mensen hebben een training gevolgd over online vacatures spotten.

22 september 2016

Hogere lasten werkgever in 2016

Bouw betaalt lagere sectorpremie WW

Per saldo zijn werkgevers dit jaar meer kwijt aan werknemerspremies. Bovendien zullen werkgevers die personeel tot nu toe contant betaalden te maken krijgen met een administratieve lastenverzwaring door de invoering van de Wet aanpak schijnconstructies. Dat blijkt uit berekeningen van ADP Nederland BV.

14 januari 2016

Lastenverzwaring ondernemers door nieuwe ziektewet

Ondernemers moeten ziektewet-uitkering tijdelijke krachten betalen

Met de nieuwe Ziektewet komen de kosten van ziektewetuitkeringen voor werknemers die na een tijdelijk contract ziek uit dienst gaan, op het bord van de ondernemer.

24 september 2015

Getoond 31 tot en met 40 van 147 totaal, er zijn meerdere pagina's