Nieuws

Personeels desk

Ben jij wel checked-in?

Column | Waar is je personeel mee bezig?

Ken je dat gevoel? Je zit helemaal in de flow, alles lijkt logisch met elkaar verbonden. Je ziet verbanden die anderen niet lijken te zien. Je let op dingen die anderen niet opvallen. Je bent checked-in. Maar hoe krijg je dat gevoel bij iedereen over de bühne?

06 mei 2014

Mkb'ers staan open voor 55-plussers bij sollicitatie

Ondernemers positief over oudere sollicitanten

40 procent van de mkb'ers is bereid om specifiek oudere sollicitanten uit te nodigen voor vacatures. Dat blijkt uit onderzoek van MKB-Nederland en UWV dat werd gepresenteerd tijdens de Week van de Ondernemer.

11 april 2014

Koekjesbakkerij Veldt verkozen tot vitaalste bedrijf van Nederland

Winnaar vooral trots op medewerkers: 'Die hebben het gedaan!'

De ElkeDagBeterAward gaat dit jaar naar Koekjesbakkerij Veldt uit Veenendaal. De jury heeft Veldt gekozen als vitaalste bedrijf van Nederland. Minister Asscher van Sociale Zaken en Werkgelegenheid overhandigde de award vandaag tijdens de Week van de Ondernemer in Utrecht aan trotse directeur Kees Pater van de koekbakkerij.

10 april 2014

Elke Dag Beter Award genomineerden bekend

Stem nu op het vitaalste bedrijf van Nederland

Drie mkb-bedrijven zijn genomineerd voor de tweede Elke Dag Beter Award. De jury draagt Tripa, InPromo en Koekjesbakkerij Veldt voor als potentiele winnaars. Het zijn bedrijven die op een creatieve, vernieuwende manier bezig zijn om hun medewerkers duurzaam in te zetten. De Elke Dag Beter Award wordt op 8 april op de Week van de Ondernemer door minister Asscher uitgereikt.

01 april 2014

Griep? Naar huis!

Steeds meer werknemers blijven aan 't werk

Loyale werknemers, dat is toch wat je wilt? Maar niet altijd... Dit zijn juist de mensen die ondanks dat ze zich niet fit voelen, toch naar het werk komen. Met alle gevolgen van dien. Immers een griepvirus verspreidt zich razendsnel. Wil jij voorkomen dat je hele bedrijf platligt door de griep? Stuur personeel met griep naar huis!

27 maart 2014

Personeel ontevreden over beoordelingsgesprek

Ontevreden werknemers op zoek naar ander werk

Nederlandse werknemers zijn niet erg positief als het gaat om hun eindejaarsgesprek. Een kwart geeft aan uit te kijken naar een nieuwe baan omdat het beoordelingsgesprek niet verlopen is zoals verwacht. Dit blijkt uit een enquete van de NationaleVacaturebank.

27 maart 2014

Ondernemer zoekt hulp bij ontslag

MKBarometer: Thema ontslag hot in september

Het thema ontslag neemt een behoorlijke vlucht voor ondernemers in de maand september, blijkt uit de maandelijkse MKBarometer van MKB Servicedesk en De Zaak. ‘Hoe kan ik mijn werknemer na zijn proeftijd ontslaan?’ en ‘Wat doe ik als een ontslagzaak is afgewezen door het UWV?’ Dat zijn de vragen die op dit moment leven bij ondernemers.

11 maart 2014

Heb jij het vitaalste bedrijf van Nederland?

MKB-Nederland geeft startsein voor de ElkeDagBeterAwards 2014

MKB-Nederland is op zoek naar het vitaalste bedrijf van Nederland, via een speciaal in het leven geroepen award: de ElkeDagBeterAward. Het bedrijf dat het meest duurzaam met het personeel omgaat, krijgt uiteindelijk de prijs. Wil jij kans maken? Je kunt je nog inschrijven tot en met 27 maart.

11 maart 2014

Wat betekent het nieuwe ontslagrecht voor ondernemers?

De belangrijkste veranderingen op het gebied van ontslag van personeel

De ontslagvergunning wordt vervangen door een ontslagadvies, de gang naar de kantonrechter wordt voor ondernemers lastiger en de ontslagvergoedingen worden lager: enkele van de veranderingen met de komst van het nieuwe ontslagrecht die belangrijk zijn voor ondernemers. Een overzicht van de veranderingen.

12 februari 2014

Van Straalen: 'Geen toeslag meer op arbeid in avond of weekend'

Voorzitter MKB-Nederland wil af van 'ouderwetse' regeling

De toeslag op het loon voor arbeid buiten standaard kantooruren moet volledig verdwijnen als het aan MKB-Nederland ligt. "Dat is helemaal uit de tijd. We leven niet meer in 1960", zegt Michaël van Straalen, voorzitter van de belangenvereniging, in het Financieele Dagblad.

28 januari 2014

Getoond 51 tot en met 60 van 147 totaal, er zijn meerdere pagina's