Nieuws

Personeels desk

Werkweek aanpassen wordt makkelijker

Personeel kan makkelijker tijdelijk meer of minder werken

Het wordt makkelijker voor medewerkers om hun werkweek aan te passen als ze tijdelijk meer of juist minder willen werken, bijvoorbeeld vanwege de geboorte van een kind.

20 september 2013

Vallen tweets onder het relatiebeding?

Houd oud-werknemers op social media in de gaten

Gaat een werknemer bij je uit dienst en heb je hem ooit een relatiebeding laten ondertekenen? Dan bestaat de kans dat hij dat relatiebeding op social media bedoeld of onbedoeld overtreedt. Vallen tweets ook onder een dergelijk beding?

17 september 2013

Vieze werkplek verhoogt ziekteverzuim

Hoe schoner je kantoor, hoe minder zieke werknemers

Deurknoppen, toetsenborden, schakelaars, telefoons en toiletruimten: allemaal bronnen van bacteriën en virussen. Houd je ze niet goed schoon, dan is de kans op een griepuitbraak groter.

06 september 2013

Nieuwe subsidies voor werkgevers in het mkb

600 miljoen euro beschikbaar voor werkprojecten

Het ministerie van Sociale Zaken stelt 600 miljoen euro ter beschikking voor projecten waarmee werkgevers in het mkb werkgelegenheidsprojecten kunnen financieren. Er is geld voor projecten voor jongeren, ouderen, mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en om mensen om te scholen.

16 augustus 2013

Crisis? Werknemer zet geen stap extra

Vooral jongeren en ouderen niet bereid tot overwerk

Driekwart van de werknemers is niet van plan extra hard te werken tijdens de crisis. Overwerken? Projecten van collega's overnemen? De grote meerderheid peinst er niet over. Hoe ga jij als ondernemer dán om met dezelfde hoeveelheid werk en minder personeel?

09 augustus 2013

Ondernemers maken ruimte voor Wajongers

Personeel met afstand tot de arbeidsmarkt wint aan populariteit

Ondernemers maken de komende jaren meer ruimte voor Wajongers in hun personeelsbestand. Het aantal werkgevers dat afspraken rond arbeidsongeschikte jongeren in de cao opneemt, is gestegen.

07 augustus 2013

Werknemer wil duidelijke en toegankelijke baas

Wat verwacht mijn medewerker van mij?

Duidelijk zijn in je communicatie en zorgen dat je deur altijd open staat: met die kwaliteiten scoor je als leidinggevende het best bij je werknemers. Empathie scoort een stuk lager.

30 juli 2013

Hoe verklein ik de generatiekloof op de werkvloer?

Vijf manieren om verschillende generaties personeel te laten samenwerken

Jonge, net afgestudeerden laten samenwerken met je senior specialisten; hoe krijg je dat voor elkaar? Vijf manieren om je jonge medewerkers effectief te laten samenwerken met je personeelsleden op leeftijd.

30 juli 2013

Ondernemers snijden in bedrijfshulpverlening

Helft van de ondernemers kort op BHV'ers

Meer dan 50 procent van de ondernemers heeft minder BHV'ers in huis dan een aantal jaren geleden. Bij 1 op de 10 ondernemers is zelfs helemaal geen bedrijfshulpverlener meer in dienst.

16 juli 2013

Talentvolle starters voor mkb door traineeships

MKB-Nederland wil hoogopgeleide starters in midden- en kleinbedrijf

De jacht op hoogopgeleide talenten is geopend door ondernemersvereniging MKB-Nederland. Waar nu de grote multinationals er meestal vandoor gaan met talenten, zijn het in de toekomst ondernemers die deze hoogopgeleiden tot hun personeel mogen rekenen. Traineeships moeten dit mogelijk maken.

05 juli 2013

Getoond 81 tot en met 90 van 147 totaal, er zijn meerdere pagina's