Personeel

Wat is langdurend zorgverlof?

Welke verplichtingen heb je als werkgever?

Als een levensbedreigend ziek kind, partner of ouder van je medewerker zorg behoeft, kan hij een beroep doen op het langdurend zorgverlof. Tijdens dat verlof hoef je geen salaris door te betalen.

28 november 2016

Hoe word ik een (mbo) leerbedrijf?

Aan welke criteria moet ik voldoen?

Om een erkend leerbedrijf te worden, moet je aan een aantal criteria voldoen. Pas dan mag je leerlingen opleiden. Wat zijn de basisvoorwaarden?

10 november 2016

Meestgestelde vragen over vakantiedagen

Over opbouw, ziekte en meenemen van vakantiedagen

Elk personeelslid heeft recht op vakantiedagen. Vaak nemen ze in de zomerperiode de meeste dagen op. De meestgestelde vragen over vakantiedagen.

13 mei 2016

Mag ik een zieke medewerker ontslaan?

Ontslag bij ziekte: wat moet je weten?

Een ziek personeelslid mag je niet ontslaan in de eerste twee jaar van zijn ziekte. Is je medewerker daarna nóg niet beter, dan is ontslag wel een optie.

12 mei 2016

Hoe werkt een ploegendienst?

Do's and dont's bij het instellen van een ploegendienst

Om te zorgen dat er continu gewerkt wordt in je bedrijf kun je ploegendiensten draaien. Daarbij laat je de medewerkers werken in onregelmatige uren volgens een vast rooster. Hoe pak je het inroosteren van de shifts aan?

11 mei 2016

Welke regels gelden er voor nachtdiensten?

Hoeveel uur mag ik of mijn personeel werken per nacht?

Werk je 's nachts of heb je medewerkers die in de nachtdienst werkzaam zijn, dan dien je je te houden aan Arbeidstijdenwet. Zorg dat je op de hoogte bent van de (strengere) regels voor nachtdiensten.

09 mei 2016

Hulp bij het aannemen van personeel

Voorkom onnodige advertenties

Het kan voorkomen dat je zaak zo groeit dat je extra mensen nodig hebt, maar geen tijd hebt om een selectie te maken uit de sollicitanten. Andere optie: je hebt een advertentie geplaatst, maar vindt geen geschikte kandidaat.

22 april 2016

Wel of geen personeel?

Wat zijn de alternatieven?

Je bent zzp'er, een zelfstandige zonder personeel. Zonder personeel dus. Maar wat als je het steeds drukker krijgt? Wordt het dan toch tijd iemand aan te nemen? Een moeilijke keuze. Daarom: de voors en tegens.

22 april 2016

Personeel steelt vaak van de baas

Vooral in detailhandel groeit 'interne criminaliteit'

Acht op de honderd winkels heeft te maken met stelende personeelsleden. In 2006 waren er dat nog zeven op de honderd. Vooral supermarkten en warenhuizen hebben last van personeel dat geld of spullen in de broekzak laat verdwijnen.

22 april 2016

Hoe maak je een organigram?

Vind hier een duidelijk voorbeeld

Een organigram (ook wel organogram genoemd) geeft in één keer een beeld van jouw bedrijfsstructuur. Wie moet je aanspreken voor bepaalde resultaten en welke werknemer valt onder welke afdelingschef? In dit artikel meer over het maken van een organogram, met een duidelijk voorbeeld.

08 maart 2016

Getoond 81 tot en met 90 van 347 totaal, er zijn meerdere pagina's